Alexandra Dulgheru şi Irina Begu au părăsit turneul de la Flushing Meadows

Dulgheru vs Sarapova

Alexandra Dulgheru s-a oprit în turul secund în proba de simplu a US Open, fiind învinsă de favorita 5 Maria Șarapova (Rusia), cu 4-6, 6-3, 6-2, după unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum, care a durat 2 ore 38 min.

Ajunsă pe locul 95 WTA, o revenire excelentă după o serie de accidentări și afecțiuni, Alexandra Dulgheru întâlnea la New York, în ultimul turneu de Mare Șlem al anului, cea mai în formă jucătoare a momentului, Maria Șarapova. Jucătoarea româncă a început excelent, câștigând primul set, după 53 de minute de joc, a rezistat eroic în al doilea set (54 min), după care a fost nevoită să ceară o pauză medicală. În cele din urmă, epuizată, Alexandra Dulgheru a trebuit să se recunoască învinsă, în decorul spectaculos al arenei centrale a puternicului turneu american, “Arthur Ashe”, cea mai mare pentru tenis din lume, cu 23.000 de locuri. Astfel, Dulgheru rămâne cu cele 100 puncte WTA și cu 60.420 dolari, recompensele pentru prezența în turul 2 al turneului newyorkez.

Și Irina Begu s-a oprit în turul 2 al probei de simplu la US Open, fiind învinsă miercuri, 27 august, de italianca Roberta Vinci, cap de serie nr. 28, în trei seturi, 2-6, 6-4, 6-1.

Partida a durat o oră și 48 de minute. Begu, locul 73 în ierarhia jucătoarelor, rămâne cu 100 puncte WTA și 60.420 dolari pentru accederea în turul secund la US Open.

Vinci va juca în turul următor cu chinezoaica Shuai Peng, care a furnizat o mare surpriză, învingând-o pe a patra favorită a competiției, poloneza Agnieszka Radwanska, în două seturi, 6-3, 6-4, după o oră și 36 de minute.

Sursa foto: digisport.ro

Adina Niță

Cele mai citite

Related Articles