[VIDEO -FOTO] Sănătate, prietenie, ajutorarea semenilor, toate AlerGând la pădure,la Reşiţa Trail Race 2017

1062

La Reşiţa s-a desfăşurat duminică,30 aprilie evenimentul Alergând la pădure –Reşiţa Trail Race, la care au luat parte peste 350 de concurenţi din toată ţara şi din Serbia, cu vârste cuprinse între 2 şi peste 60 de ani.

Au fost adunaţi peste 6300 de lei din donaţii făcute de participanţi, bani ce sunt oferiţi Fundaţiei Humanitas Prodeo Reşiţa, care oferă zilnic o masă caldă oamenilor nevoiaşi din oraş.

Organizatorii principali sunt: Bike Atack Reșița, în parteneriat Primăria Reșița, Direcția Silvică Caraș-Severin și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin. Parteneri sunt: Salvamont Caraș-Severin, Centrul de volutariat Reșița,WWF România, Asociația Prietenii Munților Reșița, Interact Reșița, Linia de sosire Timișoara, aceștia din urmă au asigurat cronometrarea electronică a evenimentului.

Radio Reşiţa a fost alături de organizatori şi în acest an susţinând evenimentul.

Premierea a fost făcută atât pe diversele categorii de vârstă, cât şi la general, în sistem open. Au fost oferite medalii, diplome, premii în bani, echipament sportiv cu însemnele competiţiei.

La 25 de km s-au impus Crina Buzgan din Republica Moldova,studentă la Petroşani şi Ionuţ Măran din Lugoj.

La 10 km primii au trecut linia de sosire Gilda Ştefănescu din Turceni, Gorj, studentă în Timişoara şi Zaharia Moşuleţ din Oraviţa.

În proba de 10 km a luat parte şi managerul Radio Reşiţa, Laura Sgaverdea, care s-a evidenţiat la prima participare într-o astfel de cursă şi chiar s-a clasat în primii 10 sosiţi la categoria de vârstă +35 de ani şi aceasta cu un timp foarte bun.

 

La 3 km locurile I au fost ocupate de Ricardo Lengyel şi Andreea Constantinovici, ambii din Reşiţa. Cel mai tânăr concurent are 6 ani, iar cel mai în vârstă 63.

Cei mai mici dintre concurenţi s-au întrecut la două categorii în interiorul stadionului Mircea Chivu, cel mai mic având 2 ani, la care s-au adăugat alţii de 3,4 până la 16 ani.

Startul s-a dat la un sfert de oră diferenţă între probe:

25 km

10 km

 

3 km

 

Înainte de startul competiţiei toţi participanţii şi-au făcut încălzirea, făcând ultimele pregătiri înainte de probe:

Cristina Corocan

——————————————-

Proba de 3 km a fost câştigată de Ricardo Lengyel şi Andreea Constantinovici, ambii din Reşiţa. Crosul de 10 km a fost câştigat de Zaharia Moşuleţ din Oraviţa.

Peste 100 de concurenţi au luat startul în proba de semi-maraton de 25 de km.

********************

Aproape 400 de concurenți s-au înscris, până acum, la evenimentul AlerGând la pădure Reşiţa Trail Race

Înscrierile online pentru evenimentul AlerGând la pădure Reşiţa Trail Race s-au încheiat, cu exact 377 de participanți înscriși. Dar, iubitorii de alergare în aer liber se mai pot înscrie în ziua concursului, adică duminică, începând cu ora 9.00, după cum a afirmat Oana Glava, unul dintre organizatori, prezentă în studioul la Radio Reșița:

”Sunt în total 4 probe: crosul copiilor (se va desfășura pe stadion, la două categorii 0-12 ani, care vor face o tură de stadion și 12-16 ani, care vor parcurge două ture de stadion; crosul de 3 km, 10 km și semimaratonul de 25 km. Toate cele trei probe sunt pe teren variat,  cu diferență de nivel teren montan și sunt rezervate participanților cu vârsta peste 16 ani. La 3 km este o diferență de nivel de 200 m, total urcuș. La 10 km este de 500 m, iar la 25 de km este de 1000 de m. Cel de 3 și cel de 10 km vor avea loc pe Dealul Golului, iar semimaratonul va ajunge și pe Dealul Ponor.”

Aici puteți consulta lista celor înscriși: http://resitatrail.blogspot.ro/p/inscrieri.html

Conform organizatorilor s-au înscris participanți din aproape toate județele țării, dar și din Serbia. AlerGând la Pădure este un eveniment care promovează sportul în natură, oraşul Reșița şi împrejurimile acestuia. Concursul are şi o importantă componentă umanitară, în condiţiile în care participarea este gratuită. Astfel, cei care sunt prezenți în Valea Domanului pot face donații. Întreaga sumă adunată va fi direcționată către Fundația Humanitas Pro Deo Reșița.

Traseul este marcat corespunzător și de-a lungul acestuia vor fi amplasate puncte de alimentare/hidratare și de prim ajutor, ne-a transmis unul dintre organizatori, Laszlo Kokovics.

Circulația va fi întreruptă pe DN 58 Reșița-Anina

Circulația pe DN 58 Reșița-Anina va fi întreruptă, în intervalul 10.15-10.30 când participanții vor traversa carosabilul dinspre stadion înspre traseul de concurs. La sosire circulația va fi întreruptă ocazional, în momentul în care concurenții vor traversa șoseaua și aceasta pe trecerea de pietoni din zonă.

Organizatorii principali sunt: Bike Atack Reșița, în parteneriat Primăria Reșița, Direcția Silvică Caraș-Severin și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin. Parteneri sunt: Salvamont Caraș-Severin, Centrul de volutariat Reșița,WWF România, Asociația Prietenii Munților Reșița, Interact Reșița, Linia de sosire Timișoara, aceștia din urmă asigură cronometrarea electronică a evenimentului. De asemenea, Asociația Munții Semenic din Timișoara asigură monitorizarea competiției printr-o dronă, care va filma aspecte de pe parcursul acesteia.

Radio România Reșița promovează și susține evenimentul!

În caz de timp nefavorabil premierea se va face în incinta sălii polivalente din Reșița, în jurul orei 16.00.

 

————————————————–

Iubitorii de alergare în aer liber se pot înscrie în această perioadă pentru o nouă ediție a evenimentului AlerGând la pădure Reşiţa Trail Race. Conform organizatorilor până astăzi s-au înscris aproape 300 de participanți din mai multe județe ale țării, mai ales din cele situate în vest. AlerGând la Pădure este un eveniment care promovează sportul în natură, oraşul Reșița şi împrejurimile acestuia.

Înscrierile se fac până pe 27 aprilie, on-line pe resitatrail.ro.

Concursul se va desfăşura în Reşiţa, în data de 30 aprilie.

„Principalele obiective ale Reşiţa Trail Race sunt: creşterea atractivităţii Reşiţei precum şi a proximităţilor, încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea unei conştiinţe prietenoase faţă de mediul înconjurător precum şi colectarea de fonduri, prin donaţii, pentru sprijinirea categoriilor sociale defavorizate din Reşiţa şi din Caraş-Severin”, a afirmat unul dintre organizatori, Kokovics Laszlo Nicolae.

Primele două ediţii „AlerGând la pădure” Reşiţa Trail Race, au avut loc în data de 19 aprilie 2015, respectiv 17 aprilie 2016, la Reşiţa, cu plecare şi finish de pe stadionul „Mircea şi Cristian Chivu”.

La ultima ediție au participat peste 270 de concurenți atât din Reşiţa, din alte localităţi din judeţul Caraş-Severin (Anina, Bocşa, Caransebeş) cât şi din alte judeţe, precum Timiş, Arad, Hunedoara și București, prilej excelent de promovare a Reşiţei şi a împrejurimilor.

De asemenea a fost organizată și o probă de alergare pentru copii, pe pista stadionului, la care au participat peste 50 de copii. La buna desfășurare a evenimentului au contribuit și peste 70 de voluntari.

Concursul are şi o importantă componentă umanitară, în condiţiile în care participarea este gratuită. Astfel, cu prilejul ediţiei din anul 2015 am adunat, din donaţii, peste 3600 lei și produse care au fost acordate Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Aurora” Reşiţa, Judeţul Caraş-Severin.

La ediția din anul 2016, am primit donaţii care au ajuns la peste 6200 lei, întreaga sumă fiind direcționată către Fundația „Humanitas Pro Deo” Reșița.

Pentru a perpetua dimensiunea caritabilă, pentru ediţia din acest an se primesc donaţii tot în favoarea fundaţiei umanitare Humanitas Pro Deo Reşiţa

Pentru înscrierea la evenimentul din acest an puteți accesa http://resitatrail.blogspot.ro/ dar şi a pagina de Facebook: „Resita Trail” (eveniment pe facebook : „AlerGând la pădure Reșița 2017”).

Organizatorii concursului de alergare „AlerGând la pădure” Reşiţa Trail Race 2017 sunt Kokovics Laszlo Nicolae, Lucian Constantin, prin intermediul Asociaţiei Bike Attack Reşiţa.

Partenerii evenimentului sunt următorii: Primăria Reşiţa, Consiliul Local Resiţa, Direcţia Judeţenă de Tineret şi Sport Caraş-Severin, Direcția Silvică Caraș-Severin, Serviciul Judeţean de Salvamont Caraş-Severin, Inspectoratul Judeţean de Politie Caraş-Severin, Asociația Prietenii Munților Reșița, Interact Reşiţa.

Radio România Reșița este partener media al evenimentului.