Reşiţenii au hotărât viitorul celor două zone din oraş: Piaţa Trandafirul şi Caen

În cadrul celor două întâlniri publice, cetăţenii urbei au avut prilejul să completeze chestionare în care să specifice tipul investiţiilor pe care le doresc în zonele puse în discuție de municipalitate.

În urma centralizării rezultatelor, au reieşit următoarele opţiuni: pentru Piaţa Trandafirul din cartierul Lunca Bârzavei, primele două opţiuni, ca număr de voturi, au întrunit parcările şi un magazin de proximitate, iar pentru strada Caen din cartierul Moroasa pe primele locuri s-au clasat: un loc de joacă pentru copii şi un parc cu alei şi zone verzi.

În consecinţă, în urma celor două întâlniri publice avute de reprezentanţii Primăriei Reşiţa cu locuitorii din zona Piaţa Trandafirul şi strada Caen, municipalitatea va demara demersurile pentru implementarea proiectelor alese de cetăţenii din cele două cartiere, a declarat primarul Ioan Popa pentru Radio Reşiţa:

În zona Trandafirul, în procent covârșitor, oamenii vor un magazin de proximitate și parcări. Vom scoate la licitație de concesiune un loc de teren pentru un magazin de proximitate, unde poate să vină oricine, chiar și firme locale, iar parcarea se va amenaja foarte probabil pe costul lor și vom avea o utilitate comună, ziua să fie pentru magazine și seara/ noaptea să fie pentru cei care sunt riverani în zonă. În Moroasa, am avut și acolo o consultare publică. E o zonă destul de frumoasă în spatele străzii Caen. Acolo publicul dorește un loc de joacă pentru copii, amenajare de băncuţe, parc și un loc pentru persoane vârstnice. Căutăm un tip de loc de joacă și de aparate de joacă mai rustice, lemn tratat. Ieșim din filmul pe care îl avem în Parcul Siderurgistului sau Parcul Tricolorului, să venim cu un alt tip de aparate de joacă și fără parcări. Acolo sunt parcări. Am făcut undeva la 85 doar pe strada Caen, pe care le vom numerota și le vom scoate la licitație pentru riverani. O să vedem câte solicitări avem. Dacă nu facem față, mai sunt soluții pentru alte parcări în zonă“.

La Piaţa Trandafirul terenul va fi salubrizat, clădirile vechi – demolate, iar întregul areal va fi sistematizat pentru o zonă de parcare şi un magazin alimentar de proximitate. Suprafaţa de teren va fi concesionată prin licitaţie publică unui investitor privat ce va avea obligaţia să construiască într-un regim impus de municipalitate.

În zona Caen se va proiecta o soluţie care să ţină cont de solicitările cetăţenilor. Ulterior, investiţia va fi supusă spre aprobarea Consiliului Local Reşiţa, pentru bugetare din surse proprii.

Sursa: deschide resita

De același autor

Related Articles