Consultarea publică cu locatarii din cartierul Moroasa a scos la iveală o serie de nemulţumiri

Primăria Reşiţa a organizat miercuri, 24 mai o nouă consultare publică la aceasta participând edilul Ioan Popa şi şefii câtorva dintre serviciile din aparatul administrativ local, alături de cele peste 100 de persoane din cartierul Moroasa I de pe străzile Caen şi Poptelecan, în reabilitare în prezent.

Problemele ridicate de cei prezenţi fiind dintre cele mai diverse:

Aici, în zonă, majoritatea populației este trecută de 65 de ani. Deci un parc de stat unde bătrânii să poată să joace o tablă, un şah. Deci de un teren de fotbal sau Badmington nu avem nevoie sub nicio formă. Dar de niște băncuțe pentru oameni în vârstă pentru a se plimba sau locuri de joacă pentru copiii de toate vârstele. Am zis că mergeți pe ideea să faceți parcări, să mai eliminăm din maşinile care ne sufocă şi unde puteţi face parcări să faceţi“.

În finalul discuţiilor cu cetăţenii, primarul Ioan Popa a fost cel care a tras concluziile întâlnirii:

Problemele sunt aceleași, noi am venit cu chestionare la cetățeni, lumea a fost foarte deschisă la comunicarea cu noi. Avem un areal foarte generos în lateral şi în spatele meu, pe care vrem să facem ori loc de joacă pentru copii ori un parc ori un loc pentru persoanele vârstnice. Am spus ca idee și un teren multifuncțional. Așteptăm să vedem concluziile locatarilor din zonă. Evident că oamenii au ridicat multe alte probleme și probleme de la blocuri, cu canalizări pluviale, cu zonă de siguranță şi aşa mai departe. Le-am notat împreună cu colegii mei și vom interveni în măsura posibilităților Primăriei.

Primarul Ioan Popa a mai subliniat că, momentan aceste două au fost cele mai importante zone propuse consultărilor cu locatarii, care au avut prilejul să completeze chestionare şi să îşi exprime în acest fel nemulţumirile, dar şi doleanţele pentru o mai bună funcţionalitate a cartierului lor.

De același autor

Related Articles