Primarul Ioan Popa: Vrem, putem şi o să realizăm un nou spital judeţean la Reşiţa

Reşiţa este cu un pas mai aproape de un nou spital judeţean, după ce municipalitatea a eliberat autorizaţia de construcţie. Potrivit primarului Ioan Popa, este o etapă importantă pentru obţinerea finanţării având în vedere că la nivel naţional este concurenţă mare pentru astfel de investiţii.

Cu proiectul tehnic finalizat şi autorizaţia de construire deja eliberată, există toate şansele pentru obţinerea fondurilor necesare, a mai spus Ioan Popa, care a precizat că proiectul urmează să fie depus spre finanţare luna aceasta.

Colegii mei din primărie au eliberat autorizația de construcție. Aceasta reprezintă o etapă importantă pentru obținerea finanțării necesare. La nivel național este concurență mare pentru astfel de investiții, motiv pentru care ne-am apucat de treabă din timp.

Luna aceasta este prevăzută deschiderea finanțărilor pe programul operațional de infrastructură mare, pe o axă care este gestionată în paralel de Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Sănătății. Cu Proiectul Tehnic finalizat și autorizația de construire deja eliberată, avem toate argumentele pentru a obține banii necesari pentru construcția noului spital.

Parteneriatul dintre Consiliul Județean Caraș-Severin și Primaria Resita ne aduce în situația de a putea spera la proiecte cu adevărat importante pentru locuitorii din Reșița și Caraș-Severin. Curajul și perseverența sunt, de asemenea, importante pentru reușită. Vrem, putem și o să realizăm un nou spital județean.”

Costurile se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro, din care 130 de milioane reprezintă construcţiile, iar diferenţa – dotările, de la RMN-uri, CT-uri, săli de operaţii, echipamente, paturi şi până la linguri şi furculiţe.

Construirea noului spital judeţean din Reşiţa este un demers iniţiat de Primăria Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Proiectul a beneficiat de colaborarea unor specialişti din Helsinki/ Finlanda, ţara cu unul dintre cele mai moderne sisteme medicale din lume şi a integrat cele mai noi tehnologii, norme şi proceduri din medicina modernă.

Cele mai citite

Related Articles