Primarul din Moldova Nouă, Ion Chisăliţă, a preluat frâiele ADI Gaz

Joi la Moldova Nouă s-a desfăşurat o întâlnire a primarilor din Clisura Dunării, Valea Almăjului şi Valea Caraşului constituiţi în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Gaz. Discuţiile s-au axat pe paşii ce trebuie urmaţi pentru ca introducerea gazului metan în localităţile pe care aceştia le păstoresc să nu rămână doar la stadiul de intenţie.

Pentru început, dat fiind că primarul oraşului Oraviţa, Dumitru Ursu a demisionat din funcţia de preşedinte, ADI Gaz, prin vot unanim, l-a desemnat pe edilul din Moldova Noua, Ion Chisăliţă, pentru a îndeplini prerogativele acestei funcţii.

Tot în cadrul adunării generale s-a decis cooptarea a încă doi membrii, Primaria Păltiniş şi Primăria Brebu precum şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin care şi-a exprimat intenţia de a face parte din această entitate.

S-au dezbătut de asemenea situaţiile punctuale apărute în întocmirea documentaţiilor ce au fost sau vor fi trimise consultanţilor, precum şi termenele pentru încadrare, astfel încât proiectul final să poată fi depus spre finanţare prin programul Anghel Saligny.

La întâlnire au participat 16 din cei 23 de primari ai localităţilor implicate în acest proiect, fiind prezent şi Prefectul de Caraş-Severin, Cristian Gâfu.

De același autor

Related Articles