Lăsaţi elevii să vină la Reşiţa: Peste 500 de locuri de cazare gratuite pentru absolvenţii de gimnaziu din Caraş-Severin

Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa a prezentat public, vineri, 30 iunie oferta educaţională a colegiilor şi liceelor din oraş, precum şi facilităţile oferite de acestea elevilor, absolvenţi de gimnaziu, care doresc să se înscrie la unităţile de învăţământ din urbea de pe Bârzava.

Ioan Popa pentru Radio Reşiţa:

În intervalul 6-17 iulie, elevii de clasa a 8-a pot opta pentru unde vor să se înscrie. Mesajul nostru este pentru cei care au finalizat studiile gimnaziale în județ. Mă refer aici la Caransebeș, Oțelu Roşu, Herculane, Oravița, Bocșa, Moldova Nouă, Anina.

Aducem în atenția părinților oferta educațională pe care noi o avem la Reșița. Primăria a investit fonduri europene pentru aducerea acestor facilități de cazare și masă pentru elevi în condiții cât mai bune, atât la Colegiul Economic, precum și la Colegiul Tehnic din Luncă și la Traian Vuia există mai multe opțiuni pentru elevi să se cazeze. Și Primăria Reșița, încă de acum 3-4 ani, a aprobat prin hotărârea Consiliului Local gratuitate pentru masă, casă pe tot timpul studiilor. Am început făcând-o pentru studiile profesionale de dual și am diversificat-o pentru toate tipurile de studii. Practic, nu vorbim doar de elevi care să vină în profesional la duală.

Vorbim și de elevii care vin la Traian Lalescu, la Eliade sau la Diaconovici-Tietz să aibă opțiuni unde să locuiască. Încurajez părinții copiilor care locuiesc în județ, în zone rurale sau semirurale, să trimită cu încredere copiii la Reșița, pentru că ei sunt aici în condiții de securitate maximă și gradul de școlarizare este unul extrem de ridicat în oraș. Aici se pot familiariza cu o parte din Universitatea “Babeș-Bolyai”, care e cea mai titrată universitate din România și în același timp avem agenți economici care caută resurse umane în toate domeniile“.

Edilul a mai subliniat că, elevii care vor alege să vină la Reşiţa au la dispoziţie peste 500 de locuri de cazare şi de luat masa, gratuit la cele trei unităţi de învăţământ din oraş: colegiile Economic şi Tehnic şi Liceul “Traian Vuia”.  

Cele mai citite

Related Articles