Grevă de solidaritate la Centrul Universitar UBB din Reşiţa

Cadrele didactice din mediul universitar protestează începând de astăzi.

La Reşiţa, de exemplu, la centrul Babeş-Bolyai, a fost declanşată greva de solidaritate, după cum a declarat pentru postul nostru de radio, preşedintele Sindicatului Universitar FIRES al Centrului UBB Resita, Gabriel Dinu.

Până la ora 13:00 învățământul superior a optat pentru un anume tip de grevă, greva de solidaritate. La nivel național vor fi 10.000 de salariați in grevă.

La Reșița, din cei 120 de angajați, jumătate dintre ei sunt sindicaliști, iar dintre sindicaliști, 30 au semnat pentru grevă. Nu vă ascund faptul că alți patru colegi și-au manifestat interesul de a fi alături de cei 30 de sindicaliști ai noștri.

Prin urmare, este foarte posibil ca numărul angajaților din învățământul superior și nu doar, din învățământ în general, să crească și să adere la demersul ăsta, numit grevă.”

Confederaţia Sindicală Alma Mater din învăţământul universitar, a prezentat deja, în cifre, principalele cerinţe, a mai spus Gabriel Dinu.

Practic, de la 2.400 lei, un debutant în viitoarea lege, cele trei sindicate ce au declanșat greva, își doresc să se apropie de 4.000 lei, așa cum s-a discutat de atâtea ori că va fi salariu mediu brut pe economie, 6.789 luate în calcul, ceea ce înseamnă nici măcar 4.000 lei valoarea netă, iar pentru profesorii de final de carieră undeva pe la 6.000 lei, de la 4.200 lei astăzi pentru învățământul preuniversitar, același lucru dorindu-se printr-o corelare a grilei de salarizare și în învățământul superior.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat că aproape 10.000 de salariaţi vor fi în grevã timp de douã ore, luni, 22 mai, de la 11.00 până la 13.00.

Majoritatea universităţilor din ţară ar urma sã participe la protest, a mai spus el Anton Hadăr, şi a menţionat Universitatea Politehnică din Bucureşti, Academia de Studii Economice tot din Capitală, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza şi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles