[FOTO] „Hai, că se poate”este îndemnul care vine din sufletul tuturor și în cea de-a doua zi a proiectului umanitar „Muzică pentru Viaţă”

201

Într-o lume tot mai încercată de atentate, crime şi iluzii, o boală mătură oamenii, indiferent de vârstă, naţionalitate sau condiţie socială, bogaţi sau săraci,dar  în micul nostru oraş de munte Oamenii se unesc în „Muzică pentru Viaţă” și un cor al sufletelor cântă prin gesturi simple, creştineşti , cele mai normale şi frumoase imnuri vieţii, în cea de-a doua zi de campanie. Laura, Valentina şi Ovidiu: DJ-ii noştri de la „Căsuţa Fermecată” alături de întreaga echipă Radio Reşiţa, consemnează 24 de ore din 24 fiecare rând, fiecare pagină din scrisoarea de iubire adresată lumii pe frecvenţele: 105,6 FM, 91,9 FM, 92,8 FM, în pragul Sfintei Sărbători a Crăciunului.

Fiecare gest este o poveste care face parte din Basmul închinat vieţii, speranţei, credinţei că Oamenii îşi pot întinde unii altora o mână de ajutor pentru a şterge măcar o lacrimă celor aflaţi în suferinţă. Feţe bisericeşti, preot Petru Berbentia – Parohul Bisericii Ortodoxe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei, Părintele greco-catolic Aurel Bendariu, sculptorul George Molin de la Ticvaniu Mare, artistul plastic Iosif Mleziva de la Bigăr, omul de presă Dan Popoviciu, oameni de afaceri,  oameni obişnuiţi, tineri sau chiar copii  luminează calea Moşului pentru a le aduce şi  bolnavilor de cancer, cel mai frumos dar-SPERANŢA! Dragostea este un sentiment extraordinar, iar micile gesturi făcute pentru persoanele care sunt în suferinţă, reprezintă mereu un prilej de bucurie imensă care ne luminează zilele, suntem mult mai fericiţi, mai optimişti şi de ce nu, mai creativi.

Ascultă aici ce spun oamenii speciali veniţi astăzi alături de campania umanitară “Muzică pentru viaţă”:

“… am pus acolo, nu mult că pensiile noastre sunt scurte. Trebuia demult făcută o astfel de campanie şi acesteia să se alăture oamenii cu bani mulţi care lucrează peste hotare, să vină în ţară alături de semenii lor şi să doneze”.

… mai bine nu spun pentru ce am venit să donez, am pierdut soţia şi ştiu cât a suferit în urma celei mai cumplite boli de pe pământ…”.

“… nu pot să spun pentru ce am venit, am avut în familie mai demult. Cunosc foarte bine şi e dureros. Am venit să dau şi eu din puţinul meu, să contribui pentru semeni”.

Am venit la medic la Reşiţa, sunt din zona Oraviţei, nu am prea mulţi bani că pensia e mică, dar acum că am auzit de campania asta a dumneavoastră mă alătur şi eu şi particip cu o parte din banii pregătiţi pentru tratament. Vă felicit că vă gândiţi la semenii noştri aflaţi în suferinţă, că numai când eşti bolnav şti ce înseamnă acest lucru“.

“Am venit de-acasă cu această idee pentru că mi se pare normal ca orice om să sprijine pe cei care sunt în suferinţă, iar clinica de la Mănăstirea Slatina Nera chiar va aduce alinare celor ce au trecut prin probleme de viaţă, complicate, prin tratamente invazive. Au trecut printr-o perioadă grea şi mi se pare normal ca să sprijinim asemenea acţiuni şi îmi pare bine că Radio Reşiţa s-a alăturat acestei mişcări, provocate de mai multă vreme de Episcopia Caransebeşului cu binecuvntarea părintelui episcop Lucian. Îndemn toţi reşiţenii ca în prag de sărbători să fie buni, şi să nu uite că Hristos îi fericeşte pe cei milostivi”. (n.r. Petru Berbentia)  

„Hai, că se poate” este îndemnul care vine din sufletul tuturor. Se poate ca întreaga lume să consemneze această perioadă 19-24 decembrie ca una dedicată Iubirii de Oameni, de aproapele nostru, o lecţie predată unei lumi ignorante, dar care se poate salva şi poate învăţa alfabetul omeniei pus pe portativul „Muzicii pentru Viaţă”, la noi acasă în capitala Banatului de Munte, Reşiţa!

Hardy Cvoica, Anca Bica Bălălău