EMZ-Hanauer va crea 500 de locuri de muncă la Reşiţa. Investitorul promite salarii bine plătite

Primăria Reşiţa a făcut public numele firmei care va crea aproximativ 500 de locuri de muncă. Compania germană ce produce componente şi sisteme pentru electrocasnice, EMZ-Hanauer va înfiinţa în Parcul Industrial Valea Ţerovei, prima fabrică din România.

Construcţia va începe în martie 2022, iar producţia efectivă va demara în toamna anului viitor. Conducerea EMZ-Hanauer transmite că unul dintre motivele pentru care a ales Reşiţa este existenţa sistemului şcolar şi de studiu foarte bun, important pentru a se putea lucra şi în domeniul pregătirii.

Societatea EMZ – Hanauer România SRL a fost deja fondată și înregistrată la Registrul Comerțului, iar planificarea investiției din Banatul Montan este în plină desfășurare. În cadrul mai multor vizite la fața locului, s-au putut stabili contacte ample: începând cu primarul orașului, cu firme de construcții și firme de executare, până la universitatea locală și alți antreprenori.

Construcția fabricii de la Reșița va începe în martie 2022, iar producția efectivă este planificată a demara în toamna aceluiași an. Noua filială va angaja până la 500 de oameni în etapa finală și va produce în principal pentru piața europeană. De altfel, EMZ – Hanauer GmbH continuă să-și urmeze filozofia „local pentru local”, ceea ce înseamnă că se fabrică întotdeauna pe piața de vânzare relevantă. În cazul de față, piața UE.

Unul dintre motivele alegerii orașului Reșița ca și locație viitoare de producție este existența sistemului școlar și de studiu foarte bun, important pentru a se putea lucra și în domeniul pregătirii. Considerăm această alegere câștigătoare pentru ambele părți, iar populația locală își va putea găsi locuri de muncă bine plătite acasă și nu trebuie să mai emigreze în Europa de Vest – sau chiar să se întoarcă acasăeste mesajul transmis de managementul EMZ – Hanauer GmbH.

EMZ are propriile fabrici în Republica Cehă, Mexic și China și o rețea globală de vânzări. Unitatea de producție din România, cea de la Reșița, va fi a treia locație din UE pentru EMZ – Hanauer GmbH.

Investiția Emz de la Reșița este privită de patronatul companiei germane ca o investiție pe termen lung. Scopul este de a înființa o nouă unitate de producție în UE pentru a face față creșterii companiei pe piața componentelor electromecanice și electronice pentru electrocasnice mari, precum mașini de spălat vase, mașini de spălat, uscătoare și frigidere.

EMZ a crescut cu peste 30% doar în ultimul an financiar. De aceea trebuie să ne extindem, a explicat Veit Schmucker, Operations Manager, care se ocupă și de punerea pe picioare a proiectului investițional de la Reșița.

Companie germană globală, cu sediul în Nabburg (Germania), fondată în anul 1948, EMZ-Hanauer GmbH dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice. Compania este lider pe piața globală pentru încuietori și senzori, cifra de afaceri a acesteia dublându-se în ultimii 10 ani. Pe lângă componenta de electrocasnice, EMZ oferă soluții logistice complete și pentru sectorul managementului deșeurilor, care este în plină ascensiune la momentul actual.

De același autor

Related Articles