Drumurile spre staţiunile montane din Caraș-Severin, deschise circulaţiei

În urma intervenţiilor din ultimele ore, ambele drumuri care duc în staţiunile de pe munţii din Caraş-Severin au fost deschise circulaţiei.

“Veștile sunt bune! În urma intervențiilor de ieri seară, pe parcursul nopții și a dimineții,și până la ora asta, ambele drumuri care duc în stațiunile de pe munți au fost deschise circulației.

La ora 13:00 s-a deschis circulația, în condiții de iarnă, de la telescaun la stațiunea Muntele Mic și la 13:30 s-a deschis circulația, tot în condiții de iarnă, de la Prislop în stațiunea Semenic.

Viscolul s-a mai diminuat, nu mai este viscolul atât de tare, dar vântu suflă, un transport de zăpadă există, este ninsoare în ambele stațiuni dar, drumul este practicabil, este lărgit, este curățat dar, se circulă în condiții de iarnă.

Recomandările noastre, în primul rând, țin ca toți cei care vor să ajungă în stațiunile montane sau în stațiunile turistice să se informeze despre starea vremii și despre starea drumurilor.

Să ne sune pe noi, să asculte posturile de radio, televiziune, site-ul autorității naționale pentru meteorologie și să se informeze asupra stării vremii și a carosabilului.

Să aibă, bineînțeles, autoturismele bine echipate pentru circulația în condiții de iarnă, cauciucuri de iarnă cu lanțuri, acolo unde este impus, în caz de necesitate, să se monteze lanțurile și să aibă o ținută de drum preventiv să păstreze distanța între autovehicule să nu bruscheze comenzile autovehiculului și să adapteze viteza la condițiile hidrometeorologice și ale carosabilului,” a declarat pentru postul nostru de radio reprezentantul Directiei Judeţene de Drumuri, Ştefan Markovski.

Cele mai citite

Related Articles