Caraș Severin: În șase localități, masca de protecție este obligatorie și în aer liber

În Caraș-Severin, masca de protecție este obligatorie în toate spaþiile publice, închise sau deschise și pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19. Vizate de aceastã mãsurã sunt localitãțile cu incidența peste 6 cazuri la mia de locuitori – Reșița, Gârnic, Grãdinari, Sacu, Marga și Ticvaniu Mare.

Prefectul Cristian Gâfu spune cã s-a luat aceastã decizie la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgențã, având în vedere rata micã de vaccinare, cel mai bine stau Reșița și Bãile Herculane, însã procentul este sub 30%.

Sunt exceptate de la aceastã mãsurã persoanele care desfãșoarã activitãți, inclusiv sportive, în mod individual sau împreunã cu persoanele cu care locuiesc.

Hotârârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență:

Art.1. (1). În unităţile administrativ-teritoriale în care a fost constatată încadrarea în limitele incidenţei cumulate la 14 zile mai mare de 6/1.000 de locuitori, respectiv: Marga, Sacu, Reşiţa, Ticvaniu Mare, Grădinari, Ciuchici şi Gârnic prin HCJSU Caraş-Severin nr.124/04.10.2021 şi nr.125/06.10.2021, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

                        (2). Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

                        (3). Prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de  Urgenţă Caraş-Severin nu se stabilesc alte excepţii de la purtarea măştii de protecţie datorită procentului scăzut de vaccinare la nivelul judeţului Caraş-Severin.

   Art.2. Măsurile instituite în unităţile administrativ-teritoriale Marga, Sacu, Reşiţa, Ticvaniu Mare, Grădinari, Ciuchici şi Gârnic prin HCJSU Caraş-Severin nr.124/04.10.2021 precum şi prin HCJSU Caraş-Severin nr.125/06.10.2021, legate de interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 20,00 – 5,00, nu se aplică:

– persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19;

 – persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin documente, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea acestora.

Cele mai citite

Related Articles