[AUDIO] Vaccinare slabă a elevilor în Caraş-Severin. Judeţul Timiş stă mult mai bine la acest capitol

Pentru a începe cu bine noul an şcolar atât medicii cât şi autorităţile locale din Banat îndeamnă părinţii să-şi imunizeze copii împotriva noului coronavirus, deoarece ne confruntăm cu valul 4 al pandemiei, valul persoanelor nevaccinate!

Din păcate, în judeţul Caraş-Severin lucrurile nu stau tocmai bine în această toamnă deoarece până la această oră foarte puţini tineri s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19, mai exact doar 202. Autorităţile locale speră ca cifra să crească după începerea noului an şcolar atunci când elevii vor avea posibilitatea să se vaccineze şi în unităţile de învăţământ cu sprijinul medicilor şcolari dr şi cu ajutorul medicilor de familie.

Procesul de vaccinare în rândul tinerilor s-a desfăşurat mult mai bine în judeţul Timis. Aici, peste 3.000 de copii au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Până la această oră la nivel naţional peste 37.000 de elevi cu vârsta între 12 şi 15 ani au fost vaccinaţi. În cazul celor cu varsta de 16-19 ani, avem în momentul de fata peste 155.000 de mii de tineri vaccinaţi.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin face ultimele pregătiri pentru organizarea campaniei de vaccinre anti SARS CoV-2 în şcoli. Încă nu a fost stabilit numărul concret al cabinetelor şcolare care vor imuniza elevii dar se lucrează la acest aspect. Minorii trebuie sa fie însoţiţi de un aparţinător dar şi aceştia se pot vaccina alături de copii dacă nu au făcut-o până în prezent.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin mai au la dispoziţie o singură zi pentru a verifica condiţiile din învăţământul preuniversitar, înainte de începerea noului an şcolar.

De același autor

Related Articles