protest

Marţi, 23 iulie 2013

Ora 10.00

Zeci de funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş continuă protestul început ieri, cerând Guvernului revenirea asupra deciziei de mutare a sediului viitoarei Direcţii Regionale a Finanţelor la Deva. Prin urmare, programul cu publicul este întrerupt la unele ghişee. Este un protest spontan, însă, deocamdată, nu are amploarea celui de ieri, când 300 de angajaţi au protestat timp de 3 ore, blocând total activitatea instituţiei. Finanţiştii din Caraş-Severin şi cei din Arad îi susţin pe protestatarii de la Timişoara şi nu sunt de acord ca sediul viitoarei Direcţii Regionale de Finanţe să fie mutat la Deva.

Luni, 22 iulie 2013

Ora 14.00

La Direcţia de Finanţe Publice Timiş, activitatea a fost reluată după ce, timp de 3 ore, în această dimineaţă, contribuabilii nu au putut intra în instituţie, din cauza unui protest spontan al angajaţilor. 300 de oameni au ieşit în curtea Direcţiei, nemulţumiţi că viitorul sediu al Finanţelor Regionale a fost stabilit la Deva şi nu la Timişoara. Deocamdată, nu se ştie dacă protestul va continua şi în următoarele zile, aşa cum anunţaseră sindicaliştii. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, spune că, dacă sediul Direcţiei Regionale de Finanţe va fi mutat la Deva, 100 de angajaţi din Timişoara vor fi daţi afară, iar 40 de posturi se vor transfera la Deva. Bojin se va afla mâine la Bucureşti, pentru a discuta cu autorităţile centrale pe marginea controversatei decizii.

Ora 10.00

Angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice Timişoara au ieşit în această dimineaţă în stradă, protestând faţă de mutarea sediului regional la Deva, odată cu regionalizarea. Oamenii spun că această măsură ar însemna disponibilizări masive în rândul lor şi că vor face grevă pe termen nelimitat, timp în care nu vor avea program cu publicul. Timişorenii care au treabă la Finanţe sunt sfătuiţi să-şi amâne rezolvarea problemelor, din cauza protestului. O acţiune similară se desfăşoară şi la Direcţia Finanţelor Publice din Lugoj.

Liderul sindicatului „FinTim Sed Lex Timio”, Adrian Găvruţă, spune că se va protesta şi mâine, şi miercuri, între orele 8.00 şi 11.00. Găvruţă consideră că stabilirea sediului viitoarei Direcţii Regionale Financiare la Deva este ilegală, inoportună şi nejustificată.

Direcţia Finanţelor Publice Caraş-Severin solidarizează cu angajaţii din viitoarea capitală regională. Potrivit liderului de sindicat al Direcţiei Financiare Reşiţa, Angelica Bujor, zilele acestea se strâng semnături pentru alăturarea judeţului Caraş-Severin la protestele din Timiş. Aceasta a mai afirmat că mutarea Direcţiei Regionale Financiare la Deva este una politică, şi nu organizatorică. Momentan, toate informaţiile legate de trimiterea în şomaj a 4% dintre angajaţi sunt neoficiale şi se aşteaptă hotărârea guvernamentală din 30 iulie, a mai precizat Angelica Bujor.