[AUDIO] Cadrele medicale din vestul ţării, în grevă de avertisment!

DSC03074

Ora 10.00

CARAŞ-SEVERIN

Pe holul Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş asistenţii şi infirmierele şi-au cerut drepturile salariale decent. Deşi medicii au anunţat că sprijină demersurile Sindicatului Sanitas, nici un doctor nu a fost prezent la grevă. Cornelia Vlaicu a stat de vorbă cu liderul sindicatului Sanitas Caransebeş, Andrei Seracin,  dar şi cu asistentele medicale care au participat la protest:

TIMIŞ

La Spitalul Judeţean din Timişoara, pacienţii nu au fost lăsaţi să intre în spital, pe perioada grevei. Unii au înţeles situaţia şi au făcut cale întoarsă, în timp ce alţii au încercat să forţeze uşile de la intrare. Pe una dintre uşile spitalului a fost proptit un banner pe care scria cu litere roşii “Grevă”. Mai mulţi asistenţi s-au adunat la intrarea în spital, pe hol, având pancarde pe care erau scrise revendicările. În Spitalul Judeţean Timişoara sunt angajate 2.600 de persoane, iar peste 1.000 dintre acestea fac parte din Sindicatul Sanitas Timiş.

Sindicaliştii din Timiş nu se vor alătura frevei generale.

ARAD

Greva de avertisment a fost declanşată în această dimineaţă şi în spitalele şi unităţile medicale din judeţul Arad. Membrii Sindicatului Sanitas au protestat în acest fel nemultumiţi fiind de situaţia în care a ajuns sistemul medical românesc. Alături de aceştia au venit şi mulţi medici rezidenţi. O problemă deosebită este înregistrată la nivelul judeţului Arad, multe cadre medicale după finalizarea studiilor nu au mai intrat în sistem preferând să plece pentru a profesa în alte ţări din spaţial comunitar.

Liderul sindical, Delia Bonca:

Medici rezidenţi:

Ora 8.00

Medicii din judeţul Caraş-Severin intră, astăzi în grevă de avertisment. Până la ora 10 în spitale vor fi preluate doar urgenţele, iar policlinicile vor fi închise. Cadrele medicale au luat această decizie după nu s-a ajuns la niciun consens în urma negocierilor cu ministrul sănătăţii. Şi farmaciştii din spitale intră în grevă de avertisment, iar cei din mediul privat fac grevă japoneză a precizat Pavel Roşca, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Caraş-Severin. Dacă Guvernul nu va lua măsuri, medicii sunt pregătiţi să declanşeze o  grevă generală.

Gheorghe Crăciun, preşedintele Organizaţiei Sanitas:

Pavel Roşca, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Caraş-Severin:

Cele mai citite

Related Articles