Studiile recente arată că rata de creștere a diasporei românești este a doua din lume după refugiații de război din Siria. În acest ritm populația României ar putea scădea cu 30% până în 2060. Se vorbește mult despre migrația medicilor, inginerilor IT, a muncitorilor din agricultură sau a îngrijitoarelor de bătrâni, dar foarte rar despre artiștii români contemporani plecați în străinătate. În acest context, s-a născut serialul „Artist Emigrant”, realizat de regizorul Sabin Dorohoi.

PROIECTUL

“Artist Emigrant” este o serie de reportaje despre 15 artiști români contemporani emigrați în străinătate. În perioada 15-29 octombrie 2021 se va lansa zilnic câte un reportaj.

Flavia Rosana Capraru e designer care a plecat din Lugoj in Italia. A trecut prin momente foarte dificile si a suferit ca emigrant in strainatate, fiind privita cu dispret de localnici. Dar a avut taria sa treaca peste greutati, a realizat vestimentatii pentru mari vedete din lumea show-bizz-ului italian si a decis sa revina in tara pentru a pune bazele unei asociatii in Lugoj, orasul natal.