[FOTO] “Singuri, dar împreună”, ora 22, cu trei tineri artişti: Patrick Paulescu, Cristian Roşoagă şi Mihalyi Cristea

468

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor. Împreună şi în Centenarul Bănăţean suntem o familie ce ţine candela cuvântului aprinsă cu bucurie.

În această seară de Ajun de Moş Nicolae, ora 22, la emisiunea “Singuri, dar împreună” ne întâlnim cu trei oameni a căror menire este FRUMOSUL, Patrick Paulescu, mentorul său Cristian Roşoagă şi Mihalyi Cristea.

Patrick Paulescu este elev în clasa a XII-a la Colegiul National “Traian Lalescu” din Reşiţa, secţia mate-info.Absolvent al Şcolii Populare de Artă “Ion Romanu” din Reşiţa, clasa de pian, a doamnei Luci Ghilea. De 3 ani studiază orga cu profesorul Cristi Roşoagă.

Preferă muzica barocă şi în special piesele compuse de Bach.

În timpul liber cântă la Biserica “Maria Zăpezii” alături de corul Armonia Sacras şi de asemenea particiă la acţiunile organizate de Erwin Josef Ţigla la Forumul German.

Cristian Roșoagă s-a născut în anul 1987. A început studiile muzicale la Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, după care le-a continuat la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. A studiat apoi, orga la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în anul 2013 începând studiile doctorale în cadrul aceleiași instituții. A participat la diferite cursuri de măiestrie în țară, și în străinătate.  A concertat atât în țară, cât și în străinătate: Germania, Olanda, Italia, Irlanda, Croația, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Serbia. Actualmente este profesor corepetitor la Liceul de Arte „Sabin Păuța”, cu ai căror elevi a obținut diferite premii. Este organist la Biserica Romano-Catolică „Preasfânta Treime” din Reșița.

Mihalyi Cristea este din Bistriţa-Năsăud, actualmente student în anul IV, la pian la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj. A participat la multe concursuri de pian şi este pasionat de muzica lui Franz Liszt. A fost organist la Biserica Evanghelică din Bistriţa-Năsăud şi la Catedrala Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Sibiu.

Pentru întrebări, invitaţii noştri vă aşteaptă la numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău