[FOTO] „Singuri, dar împreună”, ora 22, cu Doru Mareş -critic de teatru

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor. Împreună şi în Centenarul Bănăţean suntem o familie ce ţine candela cuvântului aprinsă cu bucurie.

În această seară, la emisiunea „Singuri, dar împreună”,ne întâlnim cu criticul de teatru Doru Mareş , care se află în oraşul nostru în calitate de invitat la prima ediţie a “New Wave Theater Festival”.

 Doru Mareş s-a născut pe  24 noiembrie 1957, în Pucioasa şi este absolvent al Facultăţii de Filologie, Universitatea Bucureşti.

A fost profesor, jurnalist, a condus un teatru, a publicat un volum de poezie şi acum, din postura de critic de teatru, jurizează festivaluri de profil de pretutindeni şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru cu sediul la Paris, a fost, de-a lungul timpului,  membru în juriul Galei Uniter, este membru al Uniunii scriitorilor şi  al UNITER.

Câteva ore pe zi le petrece traducând cărţi. Doru Mareş a început cu critică literară pe vremea când era încă elev la liceu, în clasa a X-a. Atunci, l-a cunoscut pe Nicolae Manolescu, cel care l-a ajutat să progreseze rapid.

 „Eu sunt produsul lui Nicolae Manolescu, el m-a ajutat. Când am intrat la facultate, eu parcursesem deja toată materia din anii universitari”, mărturiseşte criticul de teatru.

Timp de patru ani, după ce a terminat facultatea a fost profesor de Limba şi Literatura Română, apoi jurnalist la un cotidian central.

Din 2000 până în 2004 a fost director al Teatrului din Sfântu Gheorghe, iar pe vremea în care Ion Caramitru a fost ministru al Culturii, Doru Mareş a fost purtătorul său de cuvânt.

Pentru întrebări, Doru Mareş vă aşteaptă la numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto-Doru Mareş

De același autor

Related Articles