Motto: „Fotografia este scoaterea la iveală a ordinii din haos”. Ansel Adams

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor. Împreună suntem o familie ce ţine candela cuvântului aprinsă cu bucurie.

În fiecare seară de sâmbătă, marţi sau joi  aducem în casele voastre oameni şi idealurile lor, astfel încât sub semnul prieteniei să putem spera la o viaţă mai bună şi mai frumoasă, pentru a depăşi împreună toate încercările la care ne-a supus pandemia.

Fiecare dintre ascultătorii radioului reşiţean poate fi într-o zi oaspetele nostru, ACASĂ, pe frecvenţele Radio România Reşiţa.

Oameni despre care ştim sau oameni care îşi încep un drum în viaţă, cu toţii fac parte din România frumoasă, iar scopul nostru este de a redescoperi sensibilitatea sufletească şi dorinţa de a fi împreună prin poveştile lor de viaţă, în care fiecare ne regăsim mai mult sau mai puţin.

În această seară de sâmbătă 21 august,  la emisiunea „Prietenul de la 20:20”  ne vom întâlni cu un artist fotograf, Petre Dalea, care se mărturiseşte : ’’De fiecare dată când mă aplec să fac un cadru cu o floare sau un fluture (fotografii banale pentru unii), consider că am făcut o reverență în fața naturii și i-am mulțumit pentru toate frumusețile pe care cu generozitate ni le oferă.”

Este respectat  şi apreciat atât în lumea pasionaţilor de fotografie, dar şi în urbea sa, o prezenţă plăcută la toate evenimentele ce se desfăşoară în Reşiţa ţi în judeţ. Reuşeşte să ne capteze emoţia prin stările surprinse prin obiectivul aparatului de fotografiat, locuindu-ne lacrima cu neuitare.

Este un model şi un mentor pentru toţi cei care îşi doresc să-l însoţească în această pasiune.

Legendele spun că fotografiile fură sufletul oameniilor. Petre Dalea, ca fotograf, dă  suflet fotografiilor.

Petre Dalea este şi un amfitrion generos şi vom profita cu admiraţie de această latură ce îl caracterizează, sâmbătă la emisiunea „Prietenul de la 20:20” .

Are un CV cu un portofoliu impresionant, din care putem enumera:

– 2014 – membru fondator al Asociației “Foto Club BANATUL MONTAN” din Reșița, Caraș-Severin

– 2015 – membru A.A.F.R. Asociația Artiștilor Fotografi din România

 – distins în 2017 cu titlul “Art. AAFR” (artist al A.A.F.R.)

PORTOFOLIU

– 4 expoziții personale  (2 în Reșița și 2 în Anina).

– 28 expoziții colective în țară: Reșița (17), Oțelu Roșu, Craiova (2), Brașov (2), Oradea, Carei, București, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca, Vulcan.

– 16 expoziții colective internaționale la: Viena, Belgrad, Barcelona, Atena, Milano, Amsterdam, Berlin, Veneția, Sofia, Ljubljana, Melbourne, Budapesta-2019, Tel-Aviv, Los Angeles, Budapesta-2020 și Hanoi-Vietnam.

  • Participant cu fotografii acceptate la 12 Saloane Naționale și Internaționale de Artă Fotografică.
  • Mai multe imagini publicate in reviste de specialitate: “Better Photography Magazine”, “Cameracraft Magazine” si “LCF Photo-Magazin”

 O expoziție permanentă la Centrul Cultural Celnic al Asociației “Dirndl und Lederhosen” din Anina.

Emisiunea se difuzează LIVE pe pagina de facebook Radio România Reşiţa.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Epilog: „Fotografia este scoaterea la iveală a ordinii din haos”.Ansel Adams

Anca Bica Bălălău