Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Fiindcă, în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 15.037 de cazuri noi de COVID-19, aproape dublu comparativ cu ziua precedentă. Au fost raportate de către INSP şi 252 de decese, iar în Caraş-Severin au fost înregistrate 111 persoane noi infectate cu virusul SARS COV 2, şi 3 decese, dar pe lângă toate acestea intervenţiile chirurgicale şi internările care nu sunt considerate urgenţe vor fi suspendate, pentru 30 de zile, în toate spitalele publice, în contextul înmulţirii cazurilor de COVID-19. Este vorba despre un ordin emis de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat… deci aflându-ne într-o criză sanitară, dar şi una politică, în această seară de la ora 21:00, la emisiunea  „Provocarea serii: între da şi nu”,ne întâlnim cu medicul Luca Dragos Aureliu, o personalitate medicală a Banatului de Munte.

Vom aborda o parte din întrebările ce frământă populaţia la ora actuală:

Suntem într-o perioadă de criză sanitară şi politică…cum se influnţează una pe cealaltă şi care sunt costurile pentru români?

Care este punctul de vedere al domniei sale faţă vaccinarea populaţiei?

Cum putem rezolva criza sanitară fără multe pierderi de vieţi?

Cine şi când poate aduce pacea între cele două tabere pro şi contra vaccin?

De ce un judeţ atât de mic a intrat în scenariul roşu?

Dacă aveţi întrebări pentru distinsul nostru invitat folosiţi numărul de whatsapp 0751288777 sau numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62.

Medicul Luca Dragos Aureliu s-a născut la 11 ianuarie 1960, în Călimaneşti, judeţul Vâlcea,din părinţii  Constantin şi Dorina, tatăl fiind un om al scenei, iar mama o mare iubitoare de cultură. Din păcate nici sora sa Luca Bianca Laura  şi nici părinţii nu mai sunt printre noi, plecaţi mult prea devreme în lumea cea fără de dor.

Este părintele a 2 copii : Luca Alexandru Constantin,  stomatolog, căsătorit şi tatăl unei fetiţe Luca Ioana şi tatăl Laviniei Ana Luca, care locuieşte  în prezent în Statele Unite, NJ, care la rândul său i-a dăruit o nepoată Alexandra Sophia Mitchel.

A absolvit Liceul Filologie istorie Craiova, actual Elena Cuza În anul 1979, apoi Facultatea de Medicină Timişoara, secţia Pediatrie 1982-1988

A primit repartiţie la Reşiţa, a fost medic la Copăcele, Dognecea până în 1994, apoi  la Directia Sanitară din 1994, compartiment reformă.

De-a lungul timpului a fost director Adjunct Direcţia Sanitară 1999-2000, specialist în Medicina de Familie din 2003, apoi Director Executiv Direcţia de Sănătate Publică 2010-2017

Din anul 2017 este  şef birou asistenţă medicală şi programe naţionale de sănătate.

În timpul liber este un boem, are darul scrisului şi harul prieteniei.

Printre pasiunile sale se numără: muzica, pictura, literatura, teatru, călătoriile, animalele.

În viaţa personală,trăieşte o frumoasă poveste de iubire,  de 12 ani, cu  Martin Felicia Magdalena, care are doi copii : Coldea Alin si Sigmirean Camelia, mama nepoatei Sigmirean Maria.

Rămâneţi pe https://www.radioresita.ro/, pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România  Reşiţa.

 Anca Bica Bălălău