Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Într-o perioadă când, cel puţin,  în Franţa şi Germania, românii sunt cei mai numeroşi din totalul medicilor străini, iar în Ungaria ponderea medicilor români este de 70% din totalul specialiştilor străini, arată datele OECD, o organizaţie internaţională, aferente anului 2018, când  Franţa şi Germania au avut peste 8.700 de medici români în 2018,în această seară de la ora 22 la emisiunea  „Provocarea serii: între da şi nu” , vă propun să cunoaştem o tânără doctoriţă din Caransebeş care a ales nu doar să profeseze în România , ci să revină în locurile natale pentru a se pune în slujba oamenilor, dr. Loredana Ioneta Liuba, medic primar de medicină internă şi director medical la SMUC-Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş.

Născută în anul 1983 la Caransebes, a copilărit şi a urmat Şcoala Generala la Teregova , apoi a plecat mai departe la liceu la Caransebeş şi ulterior a urmat Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”  Timişoara de unde s-a intors la Caransebeş ca medic  cu specializarea de medicină internă, în 2016.

Dr Loredana Liuba s-a remarcat prin devotamentul special faţă  de profesie  dând dovadă de vocaţie de medic şi prin faptul că acordă o atenţie specială  echipei multidisciplinare, recunoscând rolul fiecărui coleg: medic, asistent medical, infirmier şi ingrijitor.

Deasemenea, a dezvoltat o relaţie de respect şi solidaritate cu pacienţii  spitalului care se bucură că  sunt trataţi cu profesionalism, deseori rămănând în secţia sa, la patul fiecărui bolnav mult timp peste programul obişnuit.

Ca orice profesionist de carieră are  încredere în înţelegerea, susţinerea  şi răbdarea familiei sale, a aparţinatorilor pacienţilor, câştigându-şi astfel respectul cuvenit în comunitatea locală.

Cum a reuşit în aceste vremuri grele o tânără doctoriţă să implementeze şi totodată să-şi păstreze principiile în viaţa profesională şi privată?

De ce a rămas Acasă şi nu a plecat peste hotare?

Ce îşi doreşte pentru caransebeşeni şi mai ales ce sfaturi medicale  are pentru această perioadă de pandemie?

La  numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți intra în direct cu oaspetele nostru,  ori să trimiteţi mesaj la numărul de whatsapp 0751288777, sau pe pagina de facebook Radio România Reşiţa, unde ne puteţi urmări live.

Rămâneţi pe https://www.radioresita.ro/ , pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România  Reşiţa.

 Anca Bica Bălălău