[FOTO] „Provocarea serii: între da şi nu” cu artistul fotograf Flavian Savescu despre pasiune şi profesie!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, de la ora 22:00, la emisiunea „Provocarea serii: între da şi nu” ne întâlnim cu Flavian Săvescu, un om care îmbină perfect arta fotografică și aplicarea legii.

Se poate îmbina pasiunea cu meseria, se poate spera că ARTA sub toate formele sale îşi păstrează locul bine meritat în societate?

Toate aceste răspunsuri le vom afla sau le vom căuta împreună cu invitatul nostru, iubitor de artă şi animale, un artist complex al cărui CV este impresionant.

Membru fondator al  Foto Clubului Banatul Montan- reprezentantul Global Photographic Union, o asociație cu peste 1.200 de membri fotografi în întreaga lume, Flavian Savescu a fost distins anul trecut cu Excelență FIAP in rang de bronz (EFIAP/b) de Federația Internațională de Artă Fotografică.

Flavian Savescu este singurul fotograf din Caraş-Severin care deţine o distincţie FIAP, în clubul din care face parte mai având doar un coleg din Craiova distins cu aceeaşi diplomă.

Membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România, premiat în anul 2015 cu Art. AAFR;Membru al Photographic Society of America, distins în 2015 cu 4 stele PSA; Absolvent al cursului Image Analysis;Membru al Global Photographic Union, distins în 2015 cu Crown 1, în 2016 cu Crown 2 și GPU Afrodita; Din 2017 a fost numit reprezentant în România al acestei asociații de artă fotografică; Membru al Image Colleague Society Internațional, SUA, distins în 2016 cu ASSOCIATE Image Colleague Society (A.ICS) și în 2017 cu FELLOWSHIP, Image Colleague Society (F.ICS); În acest an a fost numit în România reprezentant al acestei asociații de artă fotografică;Membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică, premiat in 2016 cu Artist FIAP;Membru al Foto Club Pro Arad, declarat în 2014 Fotograful Anului;Membru fondator și președinte al Foto Clubului Banatul Montan; În anul 2016, distins Honoric PESGSPC de către Pascal English School and Greek School Photographic Club, pentru promovarea artei fotografice;

Câștigător al Galei Salonului Național de Fotografie Turistică, București, 2014 și a premiului I in categoria Natura și Biodiversitate;

Participant la peste 80 de saloane de artă fotografică,  naționale și internaționale, peste 750 de acceptări, peste 125 de lucrări distincte acceptate; 48 premii, inclusiv 13 medalii de aur, argint și bronz, mențiuni, diplome și alte premii. Fotografii expuse în 24 de țări din întreaga lume în urma premiilor și acceptărilor in saloanele de artă fotografică;26 expoziții, inclusiv 8 expoziții personale și 17 expoziții de grup în România, Germania, Austria și Ungaria.

Deține o specializare(Master) la Universitatea de Arte și Design Cluj, Facultatea de Arte Plastice, secția foto-video.

Ultima sa expoziţie la Reşiţa a fost „China în singurătate”.

 La  numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți intra în direct cu oaspetele nostru,  ori să trimiteţi mesaj la numărul de whatsapp 0751288777, sau pe pagina de facebook Radio România Reşiţa, unde ne puteţi urmări live.

Este un pasionat, un căutător care pune suflet în fiecare joc de culoare şi de umbre, un arhivar al stărilor create din polemica noptilor şi a zilelor, prin care întrebările umblă ca nişte iele în căutare de frumos şi iubire.
Flavian Săvescu se descoperă şi împreună cu el redescoperim şi noi izvoarele emoţiei ce răzbat dincolo de rama unei fotografii.

Pasiunea sa a reuşit să determine mulţi reşiţeni să îl urmeze, realizând astfel o frumoasă comunitate a iubitorilor de fotografie ridicată la nivel de artă!

Rămâneţi pe https://www.radioresita.ro/

Pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România  Reşiţa.

 Anca Bica Bălălău