Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.
Din Banatul de Munte, pleacă spre voi colindul gândului bun, indiferent unde v-ați afla!

„Prietenul de la 20:20’’, sâmbătă 14 august, este Maestrul Sabin Pautza!

“Eu tot român mă simt, oriunde aş fi. Întotdeauna mă raportez la moşii mei de aici, din pământul de la Câlnic, pentru că îi simt mereu aproape. Tot aici mă simt bine, tot în locurile astea mă întorc întotdeauna şi aici voi muri… Cel mai mare premiu este să auzi un copil cântându-ţi muzica pe stradă. Îmi este dor de România şi când sunt în România“afirmă cel căruia îi datorăm bucuria de a-i fi contemporani-Sabin Pautza.

Muzicianul Sabin Pautza este Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin, dar şi Cetăţean de Onoare al inimilor noastre.

Sabin Pautza, compozitor, dirijor, profesor universitar, doctor în muzică, primul în lume care a folosit muzica lui Jimi Hendrix şi Rolling Stones pentru a preda armonia la Conservatorul George Enescu din Iaşi!

Prieten al radioului reşiţean, artistul nostru ne dăruiește bucuria câtorva clipe, cu amintiri despre un lucru mai puţin cunoscut ce s-a întâmplat în anul 1978, în Kandahar unde a dirijat un concert, despre ultimul cd , premieră internațională, amintiri cu mari artişti ai lumii și bineînțeles despre România frumoasă al cărui model și reprezentant mondial este.

Compozițiile sale ştim că au fost înregistrate de către firma „Swift Music Group” din Statele Unite, în seria „Opera Omnia”, pe 15 CD-uri. De asemenea, editura muzicală „San Nicobian” din New York, i-a publicat in exclusivitate partiturile sale.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău