Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară la emisiunea „Provocarea serii: între da şi nu” ne întâlnim cu Alina Stancovici, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Despre omul, dascălul şi managerul Alina Stancovici, vom afla chiar de la ea, în această seară de la ora 22:00.

Puteţi intra în direct cu invitata noastră la numerele de telefon 0255 20.60. 61 sau 0255.20.60.62  ori să trimiteţi mesaj la numărul de whatsapp 0751288777, sau pe pagina de facebook Radio România Reşiţa, unde ne puteţi urmări live.

Deasemenea, vom afla detalii despre acţiunea ce se află în plină desfăşurare Staţionarul III, denumită „Adoptă un salon la Staţionarul III din Reşiţa”, despre care managerul Alina Stancovici afirmă cu emoţie, ţinând cont solidaritatea de care au dat şi dau dovadă semenii noştri:

 „Fiecare dintre ei au nume si prenume, o familie si o poveste, sunt prietenii, colegii ori concitadinii noștri, dar, în aceste zile, mai presus de toate, au un suflet mare! Lista numelor lor e nesfârșită, la fel ca timpul si implicarea din această perioadă! Indiferent de statut, liberi ori nu, suntem oameni, iar bucuria faptelor bune animă orice suflet oricât de obidit ar fi acesta! Răsplata fie-le pe măsură și spre folosul celor care vor avea nevoie de ceea ce înseamnă un spital”.

Alături de voluntari dar şi de echipa medicală: Emil Bunda şi Dana Tulbure, împreună cu coordonatorul acestei acţiuni umanitare ajunsă la cea de-a doua ediţie,  Lili Gherle.

Staţionarul III are mare nevoie de voluntari. Cei care doresc să facă donaţii în bani au la dispoziţie contul Asociației Cultură și Fapte Bune, deschis la Banca Transilvania: RO27BTRLRONCRT0534555501. Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Lili Gherle – 0723 837 416 şi de la dr. Emil Achim Bunda – 0744 248 009.

Invitata noastră s-a născut la 27 mai 1976, în localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, acolo unde a făcut şi primii ani de şcoală.

Este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, specializările Administraţie Publică (1999) şi Contabilitate şi Informatică de Gestiune (2007). A urmat Masteratul în cadrul aceleiaşi facultăţi, în domeniul Ştiinţe Administrative, respectiv Managementul Administraţiei Publice (2006), iar din anul 2011 a fost doctorand al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, devenind în 2013 doctor în Ştiinţe Economice, domeniul Management.

În prezent este cadru didactic în Departamentul de Drept şi Ştiinţe Administrative al Centrului Universitar al Universităţii „Babeș-Bolyai”, al Facultăţii de Ştiinţe Sociale.

Este autor sau coautor al mai multor articole de specialitate publicate în reviste sau în volume ale unor manifestări ştiinţifice şi coautor a unor carţi de specialitate apărute în edituri recunoscute.

 Totodată, Alina Stancovici este şi managerul  Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, ce reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a Judeţului Caraş Severin asigurând asistenţă medicală de specialitate a peste 80.000 locuitori din Municipiul Reşiţa, respectiv a peste 300.000 locuitori a Judeţul Caraş Severin,  pentru unele specialităţi ce se regăsesc doar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa (gastroenterologie, nefrologie şi hemodializă cronică, hematologie, oncologie, diabetologie şi boli de nutriţie) îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă cu unitate primiri urgenţe.

Putem spune că mandatul său de manager se desfăşoară într-o perioadă extrem de grea, când pandemia a afectat întreaga planetă, fiind poate singurul manager al acestui spital care se confruntă cu o situaţie nemaîntâlnită până acum.

Ambiţioasă şi dedicată, Alina Stancovici duce o luptă totală atât cu efectele pandemiei, dar şi cu mentalităţi învechite, cu vulnerabilitatea dată de faptul că este femeie într-o lume a bărbaţilor, încercând să direcţioneze pe un nou făgaş soarta instituţiei pe care o conduce.

Rămâneți pe https://www.radioresita.ro/ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău