[FOTO] La emisiunea „De vorbă cu România Frumoasă” vom vorbi despre 5 frumuseti ale României ce fac parte din UNESCO şi despre două personalităţi,Amza Pellea şi Emil Cioran!

Motto: „Un gând frumos poate fi ca o biserică în care omul îşi odihneşte sufletul”. Regina Maria

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor,  cinstim oamenii de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Am crescut cu convingerea că România este cea mai frumoasă ţară din lume, așa cum am primit educaţia din familie şi şcoală… Mi-am văzut ţara cu  frumusețea ei compusă din cea a oamenilor şi a binecuvântării divine,mare, munte, deltă, râuri, lacuri, grupate în același teritoriu național și însuflețite de trăsături culturale proeminente ale poporului român. Am tresărit la Balada lui Ciprian Porumbescu, am fost suporterul sportivilor noştri, am plâns când ne-a părăsit un mare artist sau scriitor, dealtfel aşa cum multe generaţii de români au simţit… dar i-am invidiat pe alţii când îşi poartă cu mândrie steagul şi numele în lume… parcă , la noi nu am întâlnit prea des acest sentiment… „Patria o face limba și istoria, religia și tradițiile. A da cu piciorul în toate acestea este a se lepăda cineva de patria sa„

Cărţile, peisajul, muzica, tradiţiile şi Biserica m-au ataşat ideii că sunt un om norocos născut într-o ţară minunată…

Din respect pentru aceste sentimente, în această seară, de la ora 22:00 la 24:00, la emisiunea „De vorbă cu România Frumoasă” vom vorbi despre 5 din cele 7 frumuseti ale României ce fac parte din UNESCO  şi despre două importante aniversări, 90 de ani de la naşterea marelui actor Amza Pellea şi 110 ani de la ivirea pe lume a filosofului Emil Cioran.

„România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie”, aşa cum spunea Barbu Ştefănescu Delavrancea.

De la ora 22:00, vom călători în cinci regiuni ale României ce fac parte din patrimoniul UNESCO.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a fost infiinţată în data de 16 noiembrie 1945, România fiind membră din anul 1956.  În UNESCO sunt incluse până în prezent şapte locaţii din ţara noastră, care cuprind 32 de monumente şi obiective istorice, culturale şi naturale din diferite regiuni.

Apoi, după ora 23:00 vom face vorbire despre o altă parte a României frumoase, despre două importante aniversări, 90 de ani de la naşterea marelui actor Amza Pellea şi 110 ani de la ivirea pe lume a filosofului Emil Cioran.

 „Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: Sunt român!” , după cum afirma Alexandru Vlahuță

Rămâneţi ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM și 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Epilog : „Nu locuim într-o țară, locuim într-o limbă. Patria asta înseamnă și nimic altceva”.Emil Cioran

Anca Bica Bălălău