[FOTO] La emisiunea Boema, ora 22:15,avem invitat un om de cultură, George Mitrache, din prima capitală a Ţării Româneşti, Curtea de Argeş!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor aducem pe calea undelor oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, ora 22:15, la emisiunea Boema avem invitat un om de cultură, George Mitrache,  din prima capitală a Ţării Româneşti, Curtea de Argeş, alături de care vom face o punte spirituală evocând istoria şi eternitatea frumosului ce salvează lumea.

Invitatul nostru,George Mitrache, s-a născut în judeţul Prahova,  a învăţat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Neagoe Voda Basarab” din Curtea de Argeş , a studiat istoria şi filosofia religiilor la Universitatea din Piteşti  şi este fondator și redactor-şef al revistei culturale „GLASUL IUBIRII”, director la Asociaţia Umanitară „Dumnezeu este iubire”!

Deasemenea, vom face vorbire despre unul dintre cele mai importante evenimente de săptămâna trecută, ce marchează o reparaţie morală şi istorică, prin reînhumarea  Reginei-Mamă Elena în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, alături de fiul său  Regele Mihai, la ceremonii asistând câteva mii de oameni. Slujba de înmormântare a fost oficiată de înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, în vechea catedrală ctitorită de Neagoe Basarab.

La ceremonia religioasă au asistat Custodele Coroanei Române, Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria alături de Ducele Amedeo de Aosta, Principesa Mafalda (fiica Ducelui De Aosta) şi Lord Peter Rosslyn (şeful Casei Principelui de Wales şi Ducesei de Cornwall), dar şi Nicolae Medforth-Mills, nepotul regelui Mihai.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles