[FOTO] “Între noi.Rămâne între noi’’ dascălul de matematică Ovidiu Bădescu

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

Împreună şi în Centenarul Bănăţean suntem o familie ce ţine candela cuvântului aprinsă cu bucurie.

În Anul Centenarului Bănăţean, la emisiunea  la emisiunea “Între noi.Rămâne între noi’’ ne întâlnim cu un dascăl de matematică Ovidiu Bădescu, care predă la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița și îi învață matematică pe liceeni prin problematizare și descoperire. Elevii rezolvă exercițiile și problemele căutând ei soluții și făcând legături cu viața cotidiană. Matematica dezvoltă gândirea critică, te ajută în orice domeniu vei lucra și mai important decât notele este dezvoltarea personală, spune Ovidiu Bădescu. Părinții au conștientizat acest lucru, într-o ”ședință”, alături de copiii lor, în care profesorul, diriginte la clasa a IX-a, i-a provocat la un ”test”. Este un dascăl  care lucrează cu emoțiile, discută cu elevii și îi convinge să își depășească limitele și să meargă mai departe. S-a ”schimbat” după cursul de Mentalitate deschisă, dar i-a schimbat și pe liceeni. Elevii îl consideră ”prietenul” lor și văd în matematică o oră la care vii cu plăcere.

 ”Copiii simt cât de mult îi iubești. Dacă te văd o persoană deschisă și dacă ei se simt iubiți, dau totul”, mărturisește dascălul, care a vrut să devină învățător, dar a ajuns să scrie povestea matematicii la liceu.

Alături de domnia sa sunt şi elevele Bianca Mitruş, Anamaria Musteaţă şi Patricia Zgriba.

La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți intra în direct cu invitaţii noştri.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles