[FOTO] In memoriam Maria-Denise Theodoru-o viaţă în slujba radioului public

Ne-a părăsit Maria-Denise Theodoru, fost analist, expert Afaceri Europene în Direcţia Relaţii Internaţionale din Societatea Română de Radiodifuziune. A fost concomitent colaborator al Biroului de Informare al Parlamentului European, al Institutului European din România şi trainer jurnalism pentru postul de radio Arthis de la Bruxelles – radioul comunităţii româneşti.

Prin impresionanta şi prolifica sa carieră profesională, a avut o contribuţie importantă la impunerea şi consolidarea radioului public pe prima poziţie a podiumului mass media din România. A lucrat în cadrul Radio România Internaţional ca redactor, redactor de rubrică, publicist comentator, publicist comentator coordonator la Camera ştirilor, editor ştiri externe . A fost şef serviciu Intern dar şi reporter acreditat pe lângă Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Franţei, Ambasada Italiei, Academia Română, Nunţiatura Apostolică, Comisia Națională UNESCO şi Camera de Comerţ a României.

În cadrul Radio România Actualităţi a fost publicist comentator coordonator, realizator şi coordonator al emisiunilor de afaceri europene (România la ora Europei, Dialoguri europene),realizator de numeroase rubrici de informaţie europeană şi pentru pregătirea alegerilor europene, cât şi rubrici dedicate summit-ului NATO de la Bucureşti. A fost corespondent de presă la Paris, Bruxelles, Strasbourg, Londra (1998-2017) şi coordonator al transmisiunilor în direct din perioada negocierilor de aderare a României la UE. A fost reporter acreditat pe lângă Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Integrării Europene, Direcţia Afaceri Europene, Ambasada Franţei, Ambasada Italiei, Academia Română şi reporter special acreditat pe lângă Casa Regală a României. Reporter acreditat pentru relaţia cu europarlamentarii români, a realizat numeroase transmisii în direct de la diverse evenimente interne şi internaționale şi interviuri cu deputaţi europeni din statele membre ale U.E.

Poliglot şi om de litere, Maria-Denise Theodoru a contribuit cu articole şi interviuri în Revistele Millenium şi în volumul colectiv Dilemele comunicării şi a tradus şase volume de beletristică din limba franceză – fiind totodată şi membru în juriul naţional al Parlamentului European pentru premiile anuale ale jurnaliştilor şi în juriul pentru Premiul Lux, al cinematografiei europene.

Vă mulţumim, Doamnă Maria-Denise Theodoru, pentru tot ce aţi făcut pentru Radio România!

Suntem alături de familia îndurerată şi aducem un ultim omagiu omului care şi-a dedicat impresionanta sa carieră profesională radioului public.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles