Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor aducem pe calea undelor oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, ora 22:15, la emisiunea Boema  ne întâlnim cu un om dedicat teatrului atât din calitatea sa de actor, regizor, dar şi dascăl, Dan Ţopa, cel care a semnat regia spectacolului „A fost o dată ca niciodată…în America” la Teatrul de Vest din Reşiţa.

Cu o experienţă vastă, Dan Ţopa a fost şi este un creator, un şlefuitor, un artist care, atunci când şi-a propus ceva, a realizat. A construit din nimic scene, decoruri, spectacole şi a plămădit artişti din oameni  care nu se gândeau că vor ajunge pe scenă, că vor juca într-un spectacol, îmbrăţişând un rol, mai greu sau mai uşor, au fost stimulaţi, educaţi, încărcaţi cu dragostea pentru teatru.

Înainte de 1989, Dan Ţopa era printre puţinii actori şi regizori din ţară care se înhămase la lucruri noi, la viziuni şi concepţii dramatice moderne. Teatrul pentru copii şi tineret a primit un alt suflu prin viziunile sale regizorale, prin scenografie şi decorul pe care, nu de puţine ori, îl lucra singur sau ajutat de actori. Era ceva dumnezeesc. Ca şi cum a-i lua un pumn de pământ negru şi peste el sufli viaţă. Una dintre primele societăţi dramatice din România, „Thalia”, a fost zămislită la Târgovişte, tot de către Dan Ţopa. O serie de evenimente de gen poartă pecetea acestui artist. Numim aici „Festivalul Păpuşilor vii”,”Pucfast” Pucioasa,”Târgul păpuşarilor” sau Festivalul Naţional „Crizantema de Aur” şi  lista prodigioasei activităţi artistice a maestrului Dan Ţopa poate continua.

Despre crezul său artistic, despre teatrul de dinainte de 1989 şi cel de azi, despre mari artişti şi mari regizori , mărturisiri de suflet şi planuri de viitor, despre colaborarea sa cu Radio România vom afla în această seară de la distinsul nostru invitat.

Vă reamintim că spectacolul „A fost o dată ca niciodată…în America” ce se va juca duminică, 22 decembrie de la ora 11:00 la Teatrul de Vest Reșița va fi oferit gratuit de către Crucea Roșie. La intrarea în teatru se va găsi o urnă unde doritorii vor putea face donații pentru ajutorarea actorului Eugen Pădureanu!

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău