Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

În această seară de miercuri, la emisiunea Boema, de la ora 22:15, ne întâlnim cu artistul Valeriu Andriuţă!

Valeriu Andriuţă s-a născut în Lazovsk, URSS. A făcut actorie la „Shota Rustaveli Theatre and Film University Tbilisi”, la clasa profesorului Nugzar Lordkipanidze, și regia de teatru la Academia de Teatru și Film din București. În anii de studenție de la București, joacă în toate filmele de școală ale lui Cristian Mungiu.

Vom discuta despre situaţia domeniului artistic în plină pandemie, dar şi mărturisiri din cariera sa artistică, toate într-un răgaz de prietenie şi altruism!

Cariera de actor

Andriuţă a lucrat cu regizori importanți precum Cristian Mungiu, Pavel Lungin, Florin Serban, Ercan Kesal

În 2002, joacă în lungmetrajul de debut al lui Mungiu, „Occident”, prezentat în cadrul secțiunii Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de la Cannes.

În 2012, joacă rolul Preotului din „După Dealuri” regizat de Cristian Mungiu, film proiectat în secțiunea oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

În 2016, Valeriu Andriuţă are o apariție efervescentă în rolul Suspectul Nr.4, în filmul „Bacalaureat”, cu care Cristian Mungiu obține premiul pentru regie, în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

Revine la Cannes cu „A Gentle Creature” în 2017 cu filmul lui Sergei Loznitsa. Filmul se află în selecția oficială pentru Palme d’Or a Festivalului de Film de la Cannes.

În 2018 joacă în „Donbass”, filmul lui Sergei Loznitsa, prezentat în premieră la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard.

În 2018 joacă în rolul principal în drama romantică a lui Florin Serban, „Dradoste 1. Câine”, film distins cu premiile Cineuropa Award si CICAE Award la Sarajevo Film Festival.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău