Motto: „Cu toţii suntem produsele copilăriei noastre.” Michael Jackson

Radio România Reșița vă este alături oriunde v-ați afla, un reper al României frumoase, un sprijin, un confident și un prieten devotat. Împărțim pe calea undelor cu profesionalism și respect reciproc imformații corecte, opinii și dorința de a păstra adevărul ca prioritate profesională.

Oamenii şi societatea pot fi evaluaţi după ce fac pentru copii, lor le aparţine viitorul acestei lumi, fiindcă întotdeauna copiii îşi vor aminti de sentimentele pe care le investim în ei. Copiii nu-şi amintesc ceea ce încerci să-i inveţi. Ei îşi amintesc ceea ce eşti. Copiii trebuie învăţaţi cum să gândească, nu ce să gândească…

Există Oameni care au ales să se pună în slujba copiilor, Oameni care îşi dedică viaţa profesiei de dascăl într-un alt mod, acela de a fi alături de copiii cu nevoi speciale, în aceste timpuri în care familiile sunt afectate de migraţia forţei de muncă, de pandemie, de griji şi nevoi la fel de speciale.

Există dascăli care fac eforturi nebănuite de a fi şi părinte şi îndrumător pentru aceşti copii, Oameni care ştiu să şteargă o lacrimă, să anticipeze un răspuns la o întrebare nerostită, Oameni care fac România frumoasă.

Cum îi priveşte comunitatea, cum îi sprijină şau susţine?

Este un răspuns pe care îl vom afla , în această seară de la ora 22:00, de la invitaţii emisiunii „De vorbă cu România frumoasă” ,Liviu Moise, directorul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa  şi dascălul Alina Sîrbu.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa  a fost organizatorul Festivalului Regional adresat copiilor cu  cerinţe educative speciale înainte de pandemie, despre acest eveniment şi despre activităţile de zi cu zi, vom afla de la distinşii noştri invitaţi.

Şcoala Specială Reşiţa a luat fiinţă în anul 1991 fiind subordonată atât metodologic cât şi sub aspectul finanțării, Secretariatului de Stat pentru Handicapaţi. Ulterior, începând cu anul 1994, a trecut în subordinea Ministerului Învăţământului. Sub aspect financiar subordonarea s-a prezentat astfel: 1994 – 1996 I.S.J. Caraş-Severin; 1996 – 1999 I.S.J. Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa; 1999 – 2001 I.S.J. Caraş-Severin iar din 2001 până în prezent, Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Din întâi noiembrie 2006, şcoala a dobândit statutul de centru şcolar pentru educaţie incluzivă sub denumirea de C.S.E.I. ”AURORA” Reşiţa, şcolarizând elevi cu cerinţe educative speciale în 3 forme de şcolarizare.

Mai multe detalii despre activitatea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa  puteţi afla la numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62  de la invitaţii noştri, sau puteți lăsa mesajele voastre pe numărul de WhatsApp: 0751288777, ori pe pagina de facebook Radio România Reşiţa!

Rămâneți https://www.radioresita.ro/, ACASĂ, pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Epilog „Copilaria este inima tuturor varstelor.”Lucian Blaga

Anca Bica Bălălău