Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor, aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, de la ora 22, la emisiunea „De vorbă cu România Frumoasă” în săptămâna aniversară a radioului reşiţean cu ocazia împlinirii celor 25 de ani, ne întâlnim cu un reputat om de preă, traducător și filosof, personalitate a Banatului de Munte și a României, Ion Știubea.

Alături de domnia sa vom dezbate teme de actualitate în care ascultătorii noștri se regăsesc, din Israel şi până în românia, despre pandemie şi noua viaţă la care trebuie să ne adaptăm şi despre modul cum ni s-a schimbat rutina zilnică. 

Pe 29 octombrie 2017, au debutat emisiunile săptămânale ale Radio România Internaţional (RRI) în limba ebraică. Aceste emisiuni sunt destinate evreilor originari din ţara noastră, descendenţilor acestora, ca şi tuturor vorbitorilor de limba ebraică interesaţi de România. Radio România Internaţional are o bogată experienţă în emisiuni destinate sutelor de mii de evrei originari din România, cărora le oferă din 1990 o emisiune în limba română. Descendenţii acestora, ajunşi la a 3-a generaţie după emigrarea evreilor către Israel, vorbesc din ce în ce mai mult limba ebraică, iar legătura lor cu ţara de origine a bunicilor şi părinţilor lor trebuie dezvoltată şi menţinută, inclusiv prin intermediul RRI.

Invitatul nostru a fost redactor la Radio Kol Israel şi editor-reporter la Israel Broadcasting Authority, fost coleg de facultate cu cel mai jucat dramaturg român, Matei Vișniec, dar și prieten al radioului reșițean, Ion Știubea răspunde tuturor întrebărilor ascultătorilor la numerele de telefon: 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.52.

Deasemenea, pe numărul de WhatsApp 0751288777, sau pe pagina de facebook Radio România Reşiţa, unde ne puteţi urmări live. 

Rămâneţi ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România Reşiţa.

Anca Bica Bălălău