Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor aducem pe calea undelor oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, ora 22:15, la emisiunea Boema  ne întâlnim cu un om dedicat teatrului atât din calitatea sa de actor, regizor, dar şi dascăl, Dan Tzopa, cel care a semnat regia spectacolului „Arca pleacă la ora 8”, la Teatrul de Vest din Reşiţa.

Cu o experienţă vastă, Dan Tzopa, manager la Centrul Cultural European „Pucioasa” care, face parte din breasla mânuitorilor de suflete, un artist care a dăruit textelor  suflet şi culoare.

Înainte de 1989, Dan Tzopa era printre puţinii actori şi regizori din ţară care se înhămase la lucruri noi, la viziuni şi concepţii dramatice moderne.

Una dintre primele societăţi dramatice din România, „Thalia”, a fost zămislită la Târgovişte, de către Dan Tzopa. O serie de evenimente de gen poartă pecetea acestui artist.

Numim aici „Festivalul Păpuşilor vii”,”Pucfast” Pucioasa, ”Târgul păpuşarilor” sau Festivalul Naţional „Crizantema de Aur” şi  lista prodigioasei activităţi artistice a maestrului Dan Tzopa poate continua.

După pandemie a revenit la Reşiţa pentru a semna regia unui spectacol pentru copiii de toate vârstele, „Arca pleacă la ora 8”iar povestea acestei montări o vom afla în această seară la Boema!

„Arca pleacă la ora 8” aparţine  autorului german Urlich Hub care, în anul 2006 a câștigat Premiul pentru „Cea mai Bună Piesă pentru Copii”.

Rămâneţi pe https://www.radioresita.ro/ ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău