Motto: ” Singurele drumuri despre care ştiu sigur că nu duc nicăieri, sunt cele abandonate”. Octavian Paler

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Destin au numai oamenii care trăiesc intens ceva, fie şi o greşeală. Ceilalţi au parte numai de soartă. În această seară, de la ora 22, la emisiunea „Provocarea serii: între da şi nu”, am o întrebare pentru voi toţi şi pentru fiecare în parte: Rezistăm prin cultură?

În apărarea acestei afirmaţii am făcut un recurs la memorie şi ne vom aminti de mari români, Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix care a împlinit 74 de ani, dealtfel un artist fără vârstă care ne face mărturisiri de suflet despre carieră, viaţă şi România!

După ora 23 vom vorbi despre Monica Lovinescu care, a încetat „dizidenţa” pământeană la 20 aprilie 2008, ca o ironie a sorţii sau ca o dreptate, de Ziua Internaţională a Presei Libere!

Vom continua emisiunea sub semnul civilizației aducerii aminte:in memoriam, Paul Celan,considerat  unul din marii poeți moderni ai lumii şi vom încheia emisiunea cu mărturisiri despre Regele Carol I de România,182 de ani de la naştere. Despre loialitatea pentru neamul românesc, despre autoritate şi demnitate, amintindu-ne că atunci când Carol I s-a apucat să construiască castelul Peleș la Sinaia, a fost întrebat de ce construiește o reședință Regală la doi pași de graniță, care era pe atunci la Predeal, Carol 1 a răspuns: ,,Nu știu pe ce hărți vă uitați voi, dar pe harta mea, care include toate teritoriile ocupate de români, Peleșul este în mijlocul țării”!

Aşadar, în această seară, de la ora 22, la emisiunea Provocarea serii între da şi nu, vom găsi împreună  la întrebarea: Rezistăm prin cultură?

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău