Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Un ziarist bun convinge transmițând că „Lordul John a murit unui om care nici nu ştia că lordul John a trăit”…pornind de la această zicere, în această seară de la ora 22:00, invitatul emisiunii “Provocarea serii: între Da şi Nu’’este un cetăţean al lumii, în a cărui poveste de viaţă există cunoaşterea inedită a unor locuri de pe întreaga planetă, Werner Henn, realizator de emisiuni culturale la televiziunea ARTE din Germania.

În aceste timpuri în care schimbarea de paradigmă demolează principii aruncându-ne în vâltoarea unor noi şi grele întrebări, vom căuta împreună cu distinsul nostru invitat, răspunsuri, dar vom face şi o analiză a situaţiei aşa cum este ea percepută de la Canalul TV ARTE şi Radio România Reşiţa.

Lumea se mai raportează la Eroi şi Mentori sau demolăm tot şi ne asumăm un prezent fără a mai ţine cont de trecut?

Dar cine este un erou? În mii de ani, eroi au fost pe vremea lor admiraţi, câteva generaţii mai târziu poate au fost uitaţi sau chiar declaraţi ucigaşi, criminali etc. Eroii trebuie daţi jos de pe soclurile lor din centrul oraşelor?

Iată un subiect foarte controversat ce împarte lumea, dar şi foarte interesant…

Vă aşteptăm opiniile la numărul de telefon 0255.20.60.62 sau mesajele la numărul de WhatsApp:0751288777.  

Reşiţean prin naştere,invitatul nostru  locuieşte în Germania şi este unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de emisiuni culturale din Germania. Consilier local în Baden-Baden, reşiţeanul luptă pentru drepturile germanilor, dar niciodată nu a uitat de unde a plecat. Werner Henn s-a născut în 1957, la Reşiţa. Din anul  1982, alături de familia lui, s-a stabilit în Germania.

Pasionat de artă, Werner Henn este, printre altele, preşedintele asociaţiei teatrale din Baden-Baden şi îşi aminteşte deseori despre munca de la Teatrul G.A. Petculescu din Reşiţa, în anii tinereţii.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău