[AUDIO-FOTO] Descoperim talentele de lângă noi prin decoraţiunile cu suflet

Unii dintre noi nu încetează să uimească cu abilitățile lor, iar alte talente așteaptă la fiecare pas să fie doar descoperite.

Mai sunt doar câteva zile şi minunatele sărbători de iarnă sosesc, pregătirile fiind deja în toi. Moş Niculae, Crăciunul şi cumpăna dintre ani sunt doar câteva sărbători deosebite pentru noi toţi, fiind un prilej pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi. Astfel, decoraţiunile handmade pentru sărbătorile de iarnă sunt cea mai bună soluţie; pentru că sunt confecţionate exact asa cum ne dorim, din materiale care ne sunt la îndemână şi constituie resturi sau fără importanţă pentru cei mai mulţi de lângă noi.

Profesorul Simona Lance din Reşiţa a pus bazele unei serate handmade în cadrul căreia câteva doamne talentate din Reşiţa, care au îmbinat utilul cu plăcutul, transformând un hobby într-o îndeletnicire, s-au întâlnit în seara zilei de luni, 29 noiembrie şi şi-au prezentat printre altele câteva dintre cele mai inedite creaţii pentru decoraţiunile de Crăciun.

Organizatorul evenimentului, prof. Simona Lance pentru Radio Reşiţa:

Fiind în perioada aceasta a sărbătorilor şi cunoscând activitatea prietenelor mele am zis că ar fi momentul să arărăm şi altor persoane talentele ascunse ale acestora pentru că ştiu că nu s-au expus niciodată, nu au fost văzute niciodată decât în cercuri restrânse. Avem într-o parte creaţiile Simonei Lăzărescu, care confecţionează lumânări din materie naturală sută la sută, avem creaţiile doamnei Munteanu care reciclează tot felul de resturi şi creează nişte obiecte fantastice, decoraţiuni tot pentru sărbătorile acestea minunate, avem persoane care au talente comestibile sau spirituale şi bineînţeles creaţiile şi rezultatul activităţilor maicilor de la mănăstirile din România. Şi a zis dacă există aceste leacuri străvechi de ce să nu le arătăm în contextul acesta şi bineînţeles dacă oamenii vor fi curioşi poate altădată vom avea mai mulţi invitaţi şi mai multe talente. Toate obiectele confecţionate rămân în magazinul “Daruri mânăstireşti”, cei interesaţi pot veni să le vadă, să le achiziţioneze pe ideea dar din dar se face Rai.

Simona Lance

Lumânările din ceară de albine, tablourile în culori acrilice, precum şi florile kanzashi sunt doar câteva dintre realizările handmade ale Vioricăi Verdeţ, Simonei Lăzărescu sau Cristianei Daniela Munteanu. Am fost printre talentatele reşiţence şi am aflat ce le-a determinat să îşi dedice timpul liber confecţionării unor astfel de cadouri:

Sunt Munteanu Cristiana Daniela din Reşiţa şi pentru sărbătorile de iarnă am confecţionat diverse obiecte gen globuri, coroniţe de Crăciun atât în sfoară cât şi în satin. Vă mărturisesc că totul a început dintr-o joacă şi două mâini drepte, am început să confecţionez, mi-am folosit imaginaţia, îndemânarea, răbdarea, am întâmpinat şi probleme de natură tehnică pe care am fost nevoită să le regândesc şi uşor uşor m-am perfecţionat şi au ieşit lucruri frumoase. Leimotivul fiind Crăciunul apropiat, am realizat globuri învelite în satin şi ornate cu flori kanzashi. Se ştie că arta împăturirii hârtiei se numeşte origami şi arta împăturirii satinului, kanzashi. Este o anumită tehnică pe care trebuie să o cunoşti, am studiat-o şi după multe lucruri stricate, m-am perfecţionat şi au ieşit şi lucruri frumoase. Cei interesaţi de felul meu de a face artă mă pot găsi pe pagina de socializare pentru că deocamdată nu ştiu dacă s-ar vinde ceea ce fac eu, dar mi-ar face plăcere dacă cineva apreciază.”

Simona Lăzărescu mă numesc, mă bucur că am putut fi prezentă cu o nouă serie de lumânări bio din ceară naturală de albine. Pe lângă creaţiile mele privind ornamentele de Crăciun, recomand reşiţenilor tablourile colegei mele Vioricăi Verdeţ.

Viorica Verdeţ este numele meu, sunt învăţătoare şi artist plastic în devenire, mai bine zis un hobby al meu dezvoltat în pandemie când am găsit de cuviinţă să urmăresc câteva tutoriale pe YouTube să mă iniţiez în tainele picturii. Dintotdeauna mi-a plăcut să pictez, dar doream să şlefuiesc acest talent şi urmărind zi de zi câte un tutorial am ajuns să îmi exprim gândurile, sentimentele în culori. Folosesc culori acrilice în mai multe tehnici combinate. Tablourile nu m-am gândit niciodată să le expun pentru vânzare, sunt doar aşa pentru prieteni, pentru persoane dragi mie când se iveşte ocazia ofer un mic dar cunoscuţilor. Eu zic că este o preocupare plăcută, utilă şi relaxantă. Chiar m-am gândit să înfiinţez la Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz” un atelier de pictură, “Pictura Junior” şi să coordonez copilaşii care doresc să se înscrie la acest curs.

Cristiana Daniela Munteanu, Simona Lăzărescu şi Viorica Verdeţ

Seara talentelor handmade, aflată anul acesta la prima ediţie s-a încheiat în spirit de sărbătoare pe acordurile colindelor româneşti: „O ce veste minunată” şi „Linu-i lin”.

 

Cele mai citite

Related Articles