[AUDIO] Femeia-vânător din pădurile Banatului de Munte

Vânătoarea, un sport şi un hobby destinat în special bărbaţilor, devine atractiv şi pentru femei.

În judeţul Caraş-Severin, dintre toate aspirantele la statutul de vânător se detaşează o reprezentantă a sexului frumos care cochetează cu arma de vânătoare şi cu plimbările prin păduri în orice anotimp.

În cele ce urmează aflaţi povestea femeii-vânător şi ce a determinat-o să-şi urmeze pasiunea din copilărie. Este vorba despre Nicoleta Anca Şmac-Vuc din Ticvaniu Mare, o tânără care a moştenit această patimă din moşi-strămoşi şi nu întâmplător duce tradiţia mai departe.

Nicoleta Anca Şmac-Vuc

Nicoleta Anca Şmac-Vuc se pregăteşte acum de botezul vânătoresc care, potrivit tradiţiei, de fiecare dată când un novice împuşcă primul exemplar dintr-o specie, în locul unde a căzut prada se va executa Botezul Vânătoresc şi se va face tabloul vânatului, după ce în prealabil vânatul dobândit a fost aranjat şi omagiat cum se cuvine. Concret, botezul constă în aşezarea vânătorului peste vânat, în coate şi în genunchi cu arma frântă sau cu închizătorul retras peste vânatul dobândit. Pălăria se aşează peste armă, iar vânătorul cel mai înaintat în vârstă, şeful de grupă sau paznicul de vânătoare va fi naşul de botez şi îi va aplica vânătorului novice o corecţie ce constă în trei lovituri cu un băţ.

Cele mai citite

Related Articles