[AUDIO-EXCLUSIV] Rahela Constantin, medicul anului 2021 în pandemie

Rahela Constantin, medicul de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean aduce Reșița în atenția României. Pentru că a dat dovadă de profesionalism și dedicare, Rahela Constantin este medicul anului 2021 în pandemie. Cu o vastă experiență în domeniu a reușit în ultimii doi ani să salveze sute de vieți din ghearele morții, învingând virusul SARS CoV-2.

Astăzi, într-un cadru festiv, medicul Rahela Constantin a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Cavaler.

Emoționată și fericită, Rahela Constantin a împărtășit în exclusivitate pentru Radio Reșița experianța trăită pe frontul de luptă în ultimii doi ani de pandemie:

Sunt fericită și onorată de primirea acestei distincții, pentru că reflectă recunoașterea și aprecierea rezultatelor muncii mele. Această distincție mă onorează, dar în egală măsură mă și obligă și mă responsabilizează să-mi continui activitatea cu aceeași dăruire și profesionalism ca și până acum. Cei doi ani de pandemie au fost crunți pentru mine, dar mulțumirile și recunoștința mea merg către colectivul de pe secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița, care alături de mine au muncit zi și noapte până la epuizare și am fost ca într-o familie, am fost foarte uniți. Vreau să mulțumesc conducerii Spitalului Județean de Urgență Reșița, în special doamnei manager Alina Stancovici care a fost trup și suflet alături de toți pacienții și de personalul medical“.

Această realizare vine la pachet însă cu foarte multe sacrificii. Medicul Rahela Constantin recunoaște că și-a sacrificat familia, dar ne-a mărturisit că are noroc de o familie iubitoare și un soț care o sprijină și o înțelege de fiecare dată.

Nu în ultimul rând doresc să-i mulțumesc familiei mele pe care am neglijat-o aproape în totalitate în ultimii doi ani pentru că recunosc, eu am petrecut aproape tot timpul pe care-l aveam alături de pacienții din spital, luptându-mă să le salvez viața, dar recunosc a meritat tot acest efort dovadă fiind și această distincție primită. Pot să spun că îmi place ceea ce fac, îmi place meseria mea și dacă vrei să salvezi vieți și să fii alături de pacient, asta înseamnă sacrificiu și din partea familiei, la maxim. Dumnezeu m-a binecuvântat cu un soț minunat care m-a înțeles de-a lungul anilor, a fost alături de mine și m-a sprijinit la maxim”.

Cum de a reușit să trateze atât de mulți bolnavi de SARS CoV-2, care este secretul?

Recunosc că citesc foarte mult, mă documentez, mai ales de când a început pandemia și nu știam nimic despre acest virus la început. Veneam de la spital și ajungeam seara la ora 22.00 și toată noaptea, nu exagerez, până pe la ora 3.00-4.00 citeam non-stop, dormeam 2-3 ore, la ora 7.00 plecam la spital pentru că iubesc ceea ce fac. Vreau să vă spun că sunt mândră că reprezint Reșița, sunt mândră că reprezint județul Caraș-Severin”.

Medicul Rahela Constantin își desfășoară activitatea de mai bine de 8 ani în cadrul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița. Locuiește în Turnu Ruieni și face naveta zilnic de dragul profesiei. A învățat de la cei mai buni, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara i-a fost mentor și a ajutat-o de fiecare dată când a avut nevoie.

Oamenii care s-au vindecat de COVID spun despre medicul Rahela Constantin că este îngerul lor păzitor, că trăiesc astăzi datorită ei și drept dovadă sunt zecile de scrisori de mulțumire și buchetele de flori pe care le-a primit de la foștii pacienți.

Rahela Constantin nu este doar un medic bun ci și un adevărat voluntar pentru că a participat activ la renovarea Staționarului III din Reșița. După program rămânea de fiecare dată în spital. A dat cu șpaclu, a zugrăvit pereții alături de oamenii din comunitate și a fost sufletul șantierului, mereu prezentă, mereu acolo pentru a ajuta. În plus, s-a implicat și financiar și încă o face pentru ca paciențiilor de la Secția Infecțioase să nu le lipsească nimic.

Și mesejale continuă să vină. Fie că vorbim de scrisori sau de bilețele, oamenii își arată recunoștința pentru acest medic așa cum știu ei mai bine.

De Ziua Națională, Rahela Constantin este medicul cu care ne mândrim, este al nostru al tuturor, omul sufletist care salvează vieți fără să aștepte nimic în schimb!

1 COMENTARIU

  1. Da! S-a făcut dreptate. Acest medic, acest OM, merită toată stima şi repectul nostru. Fie că am fost pacienţi ai Dr, Rahela Constantin, fie că suntem doar concetăţenii dumneaei, merită să ne mândrim ce asfel de OAMENI. Felicitări, doamnă doctor!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles