Radio România Reșița vă este alături oriunde v-ați afla, un reper al României frumoase, un sprijin, un confident și un prieten devotat.Împărțim pe calea undelor cu profesionalismși respect reciproc imformații corecte, opinii și dorința de a păstra adevărul ca prioritate profesională.

Împreună, de la ora 22:15, la emisiunea Boema cu aniversata zilei, Maia Emilia Ninel Morgenstern. Aniversata zilei provine dintr-o erudită familie evreiască și a studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în anul 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”. Este inimosul manager al Teatrului Evreiesc de Stat din București. A scris file memorabile în istoria teatrală și cinematografică. Rolul Medeei din Trilogia antică, regizată de Andrei Șerban, îi aduce primele distincții teatrale naționale , Premiul „Lucia Sturdza Bulandra” și Uniter. În 1993 e declarată Cea mai bună actriță a anului pentru rolul din Ghetto, pe scena Teatrului Național. Un nou premiu Uniter în anul 1995 pentru Lola Blau din Îngerul albastru. Și pentru filmele sale a fost distinsă cu numeroase premii ale Uniunii Cineaștilor din România.

Coproducțiile cinematografice în care joacă sunt recompensate la mari festivaluri precum Cannes – în 1992 pentru Balanța și 1995 pentru Privirea lui Ulise, A șaptea încăpere , la Veneția, 1996 și Băieții Wittman , la Moscova, în 1997.

Doamna Maia este cunoscută publicului internațional și român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni și Patimile lui Hristos. Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol ce a adus-o la un pas de Oscar.

Când cu lacrima, când cu râsul Maia Morgenstern a ridicat săli în picioare a zugrăvit în sufletul uman revelații despre care nu era conștient nici unul dintre spectatorii săi. Este un Om puternic, fragil și cucernic, este o doamnă care deși e conștientă de valoarea sa, poartă aristocrația firescului cu o modestie greu de egalat.

În această seară îi vom spune împreună invitatei noastre:La mulți ani, Doamna Maia Morgenstern! Laudatio!

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto:Maia Morgenstern