RomaniaEchipa naţională de fotbal a României dispută vineri, 6 septembrie un meci decisiv, de la ora 21, pentru rămânerea în cărţile barajului de calificare la Cupa Mondială din 2014. De altfel şi partida de marţi, 10 septembrie, cu Turcia, este deosebit de importantă. Avantajul “tricolorilor” îl reprezintă Arena Naţională, acolo unde publicul are rolul său în presiunea pe care o pune pe adversari, dar şi sprijinul moral pentru elevii antrenaţi de Victor Piţurcă.

S-a anunţat că Arena Naţională va fi plină, 50 de mii de suporteri aşteptînd cu nerăbdare să scandeze numele jucătorului, sau jucătorilor români care vor marca. Important este să înscriem cu un gol mai mult decât adversarii. Meciul cu Ungaria, o partidă care întotdeauna a suscitat interes maxim din partea microbiştilor din cele două ţări, fiind cunoscută rivalitatea sportivă şi chiar politică dintre cele două ţări.

Indiferent de echipa care va pierde, aceasta şi-a cam luat adio de la CM din Brazilia. Suporterii români speră ca la finalul timpului regulamentar de joc, România să iasă triumfătoare. În primăvară, echipa noastră a obţinut un egal norocos la Budapesta, 2-2.

Selecţionerul Victor Piţurcă are toţi jucătorii valizi pentru meciul cu Ungaria, programat, inclusiv Vlad Chiricheş, şi are 2-3 semne de întrebare privind formula de start.
Tricolorii au efectuat joi la Mogoşoaia un ultim antrenament la prânz, dar selecţionerul nu exclude încă unul vineri dimineaţa, cu condiţia ca vremea să fie mai răcoroasă:

”Am de gând, probabil, şi mâine dimineaţă să fac o ultimă repetiţie. Însă dacă constat că jucătorii sunt foarte bine din punct de vedere fizic, să fie puţin mai rece, pentru că azi a fost destul de cald. Suntem pregătiţi pentru lupta de mâine seară. Ştiu că ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă, cu un adversar bun, valoros, care a crescut foarte mult în ultimul timp. Ştim că meciul e aproape decisiv. Dacă vom reuşi să câştigăm vom ocupa noi locul 2 şi în continuare şansele noastre rămân deschide de a ajunge la baraj. Lotul de jucători e valid, şi-au revenit şi cei care aveau mici probleme. Încă nu m-am decis asupra primului ’11’, mai sunt 2-3 semne de întrebare. Mâine la prânz, când voi avea şedinţa tehnică mă voi hotărî”, a declarat selecţionerul.(Agerpres)

Echipa probabilă pe care o va trimite Victor Piţurcă la începutul meciului:

Tătăruşanu- Măţel, D.Goian, Chiricheş, Raţ- Bourceanu, Pintilii- Torje sau Ad.Popa, Maxim, B.Stancu- Marica.

Nu mai puţin de patru jucători din echipa naţională a României riscă să rateze meciul de marţi cu Turcia. Cei patru au deja un galben primit în actuala campanie preliminară şi la un nou avertisment ar fi suspendaţi partida următoare. Cei patru “tricolori” aflaţi în această situaţie sunt: Ciprian Marica, Răzvan Raţ, Alexandru Bourceanu şi Vlad Chiricheş.

Arbitru:   Alberto Undiano Mallenco (Spania)
Asistenţi: R.Diaz, Pau.Devis (Spania)
Rezervă:   Carlos Clos Gómez (Spania)

Clasamentul Grupei D:
1. Olanda   6  6  0  0    20 – 2   18
2. Ungaria  6  3  2  1    13 – 8   11
3. România  6  3  1  2    10 -10   10
4. Turcia   6  2  1  3     7 – 7    7
5. Estonia  6  2  0  4     3 – 9    6
6. Andorra  6  0  0  6     0 -17    0