Tas Kebab

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Deoarece nu am mai fost prin strălucitoarea bucătărie a Turciei de săptămâni bune vă propun pentru această zi de marți să poposim și să simțim aromele Anatoliei.
Bucătăria abundentă a Anatoliei a inspirat de-a lungul secolelor multe civilizații.
Pentru a face cel mai bun tas kebab, cu siguranță trebuie să folosiți carne de vită cu grăsime medie. Un alt ingredient care dă aromă adevăratului tas kebab sunt cartofii prăjiți.  Dacă înmuiați cartofii în apă cu lămâie și sare timp de aproximativ 1 oră, apoi îi uscați și îi prăjiți, cartofii nu vor absorbi ulei și nu vor strica gustul kebabului.
Dacă doriți, puteți omite făina, care va îngroșa apa și obțineți consistență doar cu amidonul din cartofi. Puteți folosi ceapă roșie după ce o dați pe răzătoare.

Să ne apucăm de treabă. Folosim pentru Tas Kebab:
– 800 de grame de cuburi de carne de vițel
– o lingură de ulei de floarea soarelui
– două linguri de unt
– o ceapă de mărime medie
– 3 căței de usturoi
– o lingură de făină
– o lingură de pastă de roșii
– 2 cartofi de mărime medie
– un morcov potrivit
– câteva boabe de piper
– 3 pahare de apă fierbinte
– sare după gust

Punem la încins într-o cratiță o lingură de ulei și două de unt. Adăugăm cuburile de vită și le rumenim până carnea își eliberează zeama. Acum vine rândul să poposească în cratiță ceapa rasă și cățeii de usturoi tocați fin. Continuăm prăjirea alături de carne.
În această etapă, opțional, adăugăm o lingură de făină pe care o prăjim aproximativ 3 minute.

Stingem cu pasta de tomate și amestecăm să nu avem cocoloașe în vas. Reglăm gustul de sare. Ajung în cratiță cartoful și morcovul tăiați cuburi. Punem piperul și apa fierbinte.
Gătim cu capacul pus, la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Serviți imediat carnea și legumele cu bulionul care s-a transformat într-un sos gros.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine! 

Daniel Babun

De același autor

Related Articles