Rețeta dulce de bucătărie: Ștrudel de vișine

În fiecare zi de joi, poposim în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor. Deoarece s-au copt vișinele vă propun pe lângă mâncatul lor ca atare să preparăm și un ștrudel. Vișinele sunt pline de vitamine și revigorante, iar preparate sub formă de ștrudel sunt de-a dreptul delicioase.
Pentru aluat ne trebuie:
– 200 de gr de făină
– 65 de gr de unt
– 15 mililitri de ulei
– sare
Pentru umplutură folosim:
– un kg de vișine
– 100 de gr de zahăr
– 60 de gr de pesmet
– vanilie și scorțișoară
– 25 de gr de zahăr pudră.
Din făina cernută, unt, apă și sare preparăm un aluat ca de pâine. Se frământă bine după care îl lăsăm să se odihnească jumătate de ceas. După aceea, presărăm făină pe blatul de lucru și întindem o foaie subțire cât să încapă într-o tavă. Lăsăm zece minute să se usuce după care punem ulei în palmă și mângâiem foaia de aluat.
Ne apucăm să preparăm umplutura, Scoatem sâmburii de la vișine. Acestea se scurg de zeamă și se pun într-un castron. Adăugăm zahărul, pesmetul, vanilia și pudra de scorțișoară. Amestcăm ingredientele pentru a se combina bine. Această compoziție se așează pe jumătatea foii. Marginile foii se îndoaie spre interior ca să nu curgă umplutura și apoi se rulează. Ștrudelul se unge cu ulei și se coace într-o tavă la foc moderat. După ce s-a rumenit se scoate din cuptor și se lasă la răcit acoperit cu un șervet uscat. După răcire îl porționăm și-l pudrăm cu zahăr.

Prăjiturile se consumă cu responsabilitate. Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire. 

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles