Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta dulce de bucătărie: Ștrudel de vișine

În fiecare zi de joi, poposim în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor. Deoarece s-au copt vișinele vă propun pe lângă mâncatul lor ca atare să preparăm și un ștrudel. Vișinele sunt pline de vitamine și revigorante, iar preparate sub formă de ștrudel sunt de-a dreptul delicioase.
Pentru aluat ne trebuie:
– 200 de gr de făină
– 65 de gr de unt
– 15 mililitri de ulei
– sare
Pentru umplutură folosim:
– un kg de vișine
– 100 de gr de zahăr
– 60 de gr de pesmet
– vanilie și scorțișoară
– 25 de gr de zahăr pudră.
Din făina cernută, unt, apă și sare preparăm un aluat ca de pâine. Se frământă bine după care îl lăsăm să se odihnească jumătate de ceas. După aceea, presărăm făină pe blatul de lucru și întindem o foaie subțire cât să încapă într-o tavă. Lăsăm zece minute să se usuce după care punem ulei în palmă și mângâiem foaia de aluat.
Ne apucăm să preparăm umplutura, Scoatem sâmburii de la vișine. Acestea se scurg de zeamă și se pun într-un castron. Adăugăm zahărul, pesmetul, vanilia și pudra de scorțișoară. Amestcăm ingredientele pentru a se combina bine. Această compoziție se așează pe jumătatea foii. Marginile foii se îndoaie spre interior ca să nu curgă umplutura și apoi se rulează. Ștrudelul se unge cu ulei și se coace într-o tavă la foc moderat. După ce s-a rumenit se scoate din cuptor și se lasă la răcit acoperit cu un șervet uscat. După răcire îl porționăm și-l pudrăm cu zahăr.

Rețeta dulce de bucătărie: Ștrudel de vișine

Articol editat de Radio Resita, 6 iulie 2023, 07:00

Prăjiturile se consumă cu responsabilitate. Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire. 

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 08:13

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, mai echilibrat și cu mai multă inspirație din țările riverane Mării...

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 31 octombrie 2025, 08:09

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână

Ca în fiecare zi de vineri, vă aducem o rețetă inspirată din bucătăriile lumii marine, în care regăsim pești de apă dulce, sărată sau...

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 30 octombrie 2025, 08:04

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică și plină de culoare a dulciurilor europene – o călătorie în universul gusturilor fine, al...

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 29 octombrie 2025, 08:00

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu

Gutui umplute – un deliciu al bucătăriei otomane Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne delectăm cu fastuoasele și...

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 28 octombrie 2025, 07:57

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană

Marțea, vă invităm într-o călătorie culinară spre America de Nord, Centrală, de Sud și zona Caraibelor, pentru a descoperi gusturi...

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 27 octombrie 2025, 07:52

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească

În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene cu savoarea cărora ne delectăm și ne bucurăm de gusturile și aromele lor. Astăzi urcăm...

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 23 octombrie 2025, 06:00

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică a dulciurilor, plină de culoare, rafinament și gusturi de neuitat. Tortul rămâne, desigur,...

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale