Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă din bucătăria americană: Hog Maw

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și pătrundem prin intermediul preparatelor culinare în bucătăria Americi de Nord, de Sud sau Centrale.

Rețetă din bucătăria americană: Hog Maw

Articol editat de Radio Resita, 16 mai 2023, 06:00

Astăzi în centrul atenției sunt mâncărurile delicioase din Pennsylvania, cunoscute pentru natura lor reconfortantă. Oamenii din acest stat iubesc gătelile consistente și cu gust puternic. De fapt, scena alimentară din Pennsylvania este o reflectare a istoriei sale bogate și a culturii diverse.
Una dintre cele mai proeminente influențe asupra bucătăriei din Pennsylvania este moștenirea sa germană, care iese evidentă în prevalența mâncărurilor precum cârnații, covrigei și scrapple-  resturi de cărnuri de porc și ciuperci combinate cu făină de porumb și făină de grâu, adesea cu făină de hrișcă și condimente. În mod similar, comunitatea olandeză din Pennsylvania a contribuit și cu bunătăți, cum ar fi plăcinta shoo-fly și plăcinta cea de pui.

În plus, Pennsylvania este cunoscută pentru specialitățile sale regionale. Orașe precum Philadelphia au propria lor cultură alimentară unică, oferind mâncăruri distinctive precum cheesesteaks Philly, sandvișuri cu carne de porc friptă și covrigei moi. Se găsesc, de asemenea, creații interesante precum salata Pittsburgh în partea de vest a statului.
În general, alimentația din Pennsylvania este caracterizată printr-un amestec de influențe tradiționale și moderne, un angajament de a folosi ingrediente locale de înaltă calitate și un sentiment profund de mândrie regională.

Știați că Pennsylvania produce 80% din covrigi în Statele Unite?

Astăzi m-am oprit la Hog Maw care se traduce prin Stomac de porc.
Este un fel de mâncare robust, savuros, plin de aromă și legume colorate. Hog Maw este un clasic al mâncărurilor din Pennsylvania. Aroma blândă se îmbină delicios cu ardeii dulci, ceapa, usturoiul și piperul cayenne.
În unele locuri oamenii umplu stomacul de porc cu cartofi tăiați cuburi, carne tocată, legume și condimente pentru a face un cârnat incredibil.
Pentru Hog Maw este foarte important să se cureţe stomacul de porc de membrana interioară pentru a-i îndepărta mirosul neplăcut. Cel mai uşor se curăţă cu sare grunjoasă, după care se lasă aproximativ 60 de minute în apă cu oţet şi ceapă.

Rețeta
Pentru cinci porții avem nevoie de un stomac de porc, patru cartofi fierți, curățați și tăiați cubulețe, 1,5 kg de cârnați de porc jupuiți de membrană, frunzele opărite de la o varză medie, sare și piper după gust.

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius. Punem cartofii în apă ușor sărată și îi fierbem aproximativ 10 minute. Se scurg și se lasă să se răcească.

Spălăm bine stomacul de porc în apă rece. Umplem alternativ stomacul de porc cu cartofi, cârnați și varză, condimentăm cu puțină sare și piper, până când stomacul se umple. Încercați să faceți straturi egale, imaginându-vă cum va arăta când va fi gata și va fi feliat. Îl închidem, îl așezăm într-o tavă mică și îl prăjim. Dacă rămân ingrediente de umplutură le punem în tavă pe exterior.

Se prăjește neacoperit timp de 40- 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de gr Celsius, până când stomacul este rumenit și crocant. Când este gata, tăiem în felii de trei degete și se servește fierbinte.

Poftă bună și gătiți cu dragoste. (Daniel Babun)

(allrecipes-com, africanbites.com,nomadsunveiled-com)

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 08:13

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, mai echilibrat și cu mai multă inspirație din țările riverane Mării...

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 31 octombrie 2025, 08:09

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână

Ca în fiecare zi de vineri, vă aducem o rețetă inspirată din bucătăriile lumii marine, în care regăsim pești de apă dulce, sărată sau...

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 30 octombrie 2025, 08:04

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică și plină de culoare a dulciurilor europene – o călătorie în universul gusturilor fine, al...

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 29 octombrie 2025, 08:00

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu

Gutui umplute – un deliciu al bucătăriei otomane Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne delectăm cu fastuoasele și...

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 28 octombrie 2025, 07:57

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană

Marțea, vă invităm într-o călătorie culinară spre America de Nord, Centrală, de Sud și zona Caraibelor, pentru a descoperi gusturi...

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 27 octombrie 2025, 07:52

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească

În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene cu savoarea cărora ne delectăm și ne bucurăm de gusturile și aromele lor. Astăzi urcăm...

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 23 octombrie 2025, 06:00

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică a dulciurilor, plină de culoare, rafinament și gusturi de neuitat. Tortul rămâne, desigur,...

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale