Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă din bucătăria americană: Hog Maw

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și pătrundem prin intermediul preparatelor culinare în bucătăria Americi de Nord, de Sud sau Centrale.

Rețetă din bucătăria americană: Hog Maw

Articol editat de Radio Resita, 16 mai 2023, 06:00

Astăzi în centrul atenției sunt mâncărurile delicioase din Pennsylvania, cunoscute pentru natura lor reconfortantă. Oamenii din acest stat iubesc gătelile consistente și cu gust puternic. De fapt, scena alimentară din Pennsylvania este o reflectare a istoriei sale bogate și a culturii diverse.
Una dintre cele mai proeminente influențe asupra bucătăriei din Pennsylvania este moștenirea sa germană, care iese evidentă în prevalența mâncărurilor precum cârnații, covrigei și scrapple-  resturi de cărnuri de porc și ciuperci combinate cu făină de porumb și făină de grâu, adesea cu făină de hrișcă și condimente. În mod similar, comunitatea olandeză din Pennsylvania a contribuit și cu bunătăți, cum ar fi plăcinta shoo-fly și plăcinta cea de pui.

În plus, Pennsylvania este cunoscută pentru specialitățile sale regionale. Orașe precum Philadelphia au propria lor cultură alimentară unică, oferind mâncăruri distinctive precum cheesesteaks Philly, sandvișuri cu carne de porc friptă și covrigei moi. Se găsesc, de asemenea, creații interesante precum salata Pittsburgh în partea de vest a statului.
În general, alimentația din Pennsylvania este caracterizată printr-un amestec de influențe tradiționale și moderne, un angajament de a folosi ingrediente locale de înaltă calitate și un sentiment profund de mândrie regională.

Știați că Pennsylvania produce 80% din covrigi în Statele Unite?

Astăzi m-am oprit la Hog Maw care se traduce prin Stomac de porc.
Este un fel de mâncare robust, savuros, plin de aromă și legume colorate. Hog Maw este un clasic al mâncărurilor din Pennsylvania. Aroma blândă se îmbină delicios cu ardeii dulci, ceapa, usturoiul și piperul cayenne.
În unele locuri oamenii umplu stomacul de porc cu cartofi tăiați cuburi, carne tocată, legume și condimente pentru a face un cârnat incredibil.
Pentru Hog Maw este foarte important să se cureţe stomacul de porc de membrana interioară pentru a-i îndepărta mirosul neplăcut. Cel mai uşor se curăţă cu sare grunjoasă, după care se lasă aproximativ 60 de minute în apă cu oţet şi ceapă.

Rețeta
Pentru cinci porții avem nevoie de un stomac de porc, patru cartofi fierți, curățați și tăiați cubulețe, 1,5 kg de cârnați de porc jupuiți de membrană, frunzele opărite de la o varză medie, sare și piper după gust.

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius. Punem cartofii în apă ușor sărată și îi fierbem aproximativ 10 minute. Se scurg și se lasă să se răcească.

Spălăm bine stomacul de porc în apă rece. Umplem alternativ stomacul de porc cu cartofi, cârnați și varză, condimentăm cu puțină sare și piper, până când stomacul se umple. Încercați să faceți straturi egale, imaginându-vă cum va arăta când va fi gata și va fi feliat. Îl închidem, îl așezăm într-o tavă mică și îl prăjim. Dacă rămân ingrediente de umplutură le punem în tavă pe exterior.

Se prăjește neacoperit timp de 40- 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de gr Celsius, până când stomacul este rumenit și crocant. Când este gata, tăiem în felii de trei degete și se servește fierbinte.

Poftă bună și gătiți cu dragoste. (Daniel Babun)

(allrecipes-com, africanbites.com,nomadsunveiled-com)

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 noiembrie 2025, 10:34

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei

Duminica rămâne, pentru cei mai mulți dintre noi, ziua în care încetinim ritmul și ne reîntoarcem la lucrurile esențiale: familie, tihnă,...

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 noiembrie 2025, 06:32

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel

Duminica este ziua dedicată familiei, relaxării și bucuriei de a sta împreună la masă. Un prânz pregătit cu atenție, aromă și ingrediente...

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Tocană de vită în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 06:19

Tocană de vită în stil mediteranean

Dieta mediteraneană este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, fiind apreciată pentru combinația perfectă dintre gust, echilibru...

Tocană de vită în stil mediteranean
Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 14 noiembrie 2025, 06:17

Păstrăv în crustă de sare

Carnea de pește rămâne unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar vineri vă aduc mereu câte o rețetă cu pește de apă dulce, sărată sau...

Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 12 noiembrie 2025, 06:00

Mahmudiye – rețeta sultanilor

Mahmudiye – gustul regal al Imperiului Otoman Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne lăsăm răsfățați de fastuoasele...

Mahmudiye – rețeta sultanilor
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 11 noiembrie 2025, 06:00

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar

Chinchuline – gustul autentic al grătarului argentinian Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Marțea ne aventurăm culinar în America...

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 10 noiembrie 2025, 06:00

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc

Bucătăria montană europeană – prima oprire: Bulgaria În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene autentice, cu savoarea cărora ne...

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta