Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă din bucătăria americană: Hog Maw

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și pătrundem prin intermediul preparatelor culinare în bucătăria Americi de Nord, de Sud sau Centrale.

Rețetă din bucătăria americană: Hog Maw

Articol editat de Radio Resita, 16 mai 2023, 06:00

Astăzi în centrul atenției sunt mâncărurile delicioase din Pennsylvania, cunoscute pentru natura lor reconfortantă. Oamenii din acest stat iubesc gătelile consistente și cu gust puternic. De fapt, scena alimentară din Pennsylvania este o reflectare a istoriei sale bogate și a culturii diverse.
Una dintre cele mai proeminente influențe asupra bucătăriei din Pennsylvania este moștenirea sa germană, care iese evidentă în prevalența mâncărurilor precum cârnații, covrigei și scrapple-  resturi de cărnuri de porc și ciuperci combinate cu făină de porumb și făină de grâu, adesea cu făină de hrișcă și condimente. În mod similar, comunitatea olandeză din Pennsylvania a contribuit și cu bunătăți, cum ar fi plăcinta shoo-fly și plăcinta cea de pui.

În plus, Pennsylvania este cunoscută pentru specialitățile sale regionale. Orașe precum Philadelphia au propria lor cultură alimentară unică, oferind mâncăruri distinctive precum cheesesteaks Philly, sandvișuri cu carne de porc friptă și covrigei moi. Se găsesc, de asemenea, creații interesante precum salata Pittsburgh în partea de vest a statului.
În general, alimentația din Pennsylvania este caracterizată printr-un amestec de influențe tradiționale și moderne, un angajament de a folosi ingrediente locale de înaltă calitate și un sentiment profund de mândrie regională.

Știați că Pennsylvania produce 80% din covrigi în Statele Unite?

Astăzi m-am oprit la Hog Maw care se traduce prin Stomac de porc.
Este un fel de mâncare robust, savuros, plin de aromă și legume colorate. Hog Maw este un clasic al mâncărurilor din Pennsylvania. Aroma blândă se îmbină delicios cu ardeii dulci, ceapa, usturoiul și piperul cayenne.
În unele locuri oamenii umplu stomacul de porc cu cartofi tăiați cuburi, carne tocată, legume și condimente pentru a face un cârnat incredibil.
Pentru Hog Maw este foarte important să se cureţe stomacul de porc de membrana interioară pentru a-i îndepărta mirosul neplăcut. Cel mai uşor se curăţă cu sare grunjoasă, după care se lasă aproximativ 60 de minute în apă cu oţet şi ceapă.

Rețeta
Pentru cinci porții avem nevoie de un stomac de porc, patru cartofi fierți, curățați și tăiați cubulețe, 1,5 kg de cârnați de porc jupuiți de membrană, frunzele opărite de la o varză medie, sare și piper după gust.

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius. Punem cartofii în apă ușor sărată și îi fierbem aproximativ 10 minute. Se scurg și se lasă să se răcească.

Spălăm bine stomacul de porc în apă rece. Umplem alternativ stomacul de porc cu cartofi, cârnați și varză, condimentăm cu puțină sare și piper, până când stomacul se umple. Încercați să faceți straturi egale, imaginându-vă cum va arăta când va fi gata și va fi feliat. Îl închidem, îl așezăm într-o tavă mică și îl prăjim. Dacă rămân ingrediente de umplutură le punem în tavă pe exterior.

Se prăjește neacoperit timp de 40- 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de gr Celsius, până când stomacul este rumenit și crocant. Când este gata, tăiem în felii de trei degete și se servește fierbinte.

Poftă bună și gătiți cu dragoste. (Daniel Babun)

(allrecipes-com, africanbites.com,nomadsunveiled-com)

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă