Hawawshi – rețetă din Orientul Mijlociu

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.
Datorită istoriei sale bogate, culturii străvechi și locației excelente, pe țărmul Mediteranei, bucătăria egipteană are ingrediente bogate atât din mare, cât și din câmpiile care acoperă vastul său teritoriu. Invaziile și cuceririle pe care le-au suferit în trecut au făcut ca bucătăria lor să fie mai asemănătoare cu cea arabă decât cu cea africană. Carnea este unul dintre cele mai folosite ingrediente în pregătirea mâncărurilor lor. În bucătăria egipteană nu lipsește orezul, cu care sunt pregătite unele dintre cele mai populare mâncăruri ale sale, precum mashi și kushari. Este, de asemenea, o gastronomie bogată în dulciuri, unde se găsește delicioasa  baklava.

Vă propun să gustați Hawawshi.
Acest fel de mâncare este un fel de buzunare în pâine.
Ingredientele necesare sunt:
– jumătate de kg de carne de vite tocată
– două roșii, tăiate brunoise, adică în cubulețe
– câte o ceapă mare și un ardei gras verde tăiate la fel
– boia, coriandru, scorțișoară și nucșoară macinate, după gust
– o lingură de ulei vegetal
– sare și piper măcinat
– lipii mai groase

Preîncălziți cuptorul la 165 de grade Celsius.
Încinge-ți o tigaie mare la foc mediu spre înalt. Gătiți amestecând carnea tocată de vită până când se rumenește și se fărămițează, cam 7 minute. Se lasă să se răcească puțin.

Amestecați carnea de vită cu roșiile, ceapa, ardeiul gras, boia de ardei, coriandru, scorțișoară, nucșoară, sare și piper într-un castron mare până se combină bine. Umpleți amestecul în interiorul lipiilor pe care le-ați secționat pe mijloc.
Ungeți lipiile cu ulei vegetal și înfășurați fiecare bucată în folie de aluminiu pe care o așezați pe o tava de copt.
Se introduce în cuptorul preîncălzit până se gătesc legumele și devin fragede, aproximativ 30 de minute. În loc de carne de vită se poate folosi și cea de miel. Se pot utiliza ce condimente vă plac.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(exoticca-com; allrecipes.com)

Cele mai citite

Related Articles