Ascultă Radio România Reșița Live

Grizzly Gnudi

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și poposim într-o bucătărie din câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.
De mult nu am mai pregătit o rețetă din Canada, așa că vom ajunge în Provincia Alberta.

Grizzly Gnudi

Articol editat de Radio Resita, 22 ianuarie 2024, 22:05

Este mai vestică dintre cele trei provincii Prairie ale Canadei Provincia are o întindere de aproximativ 1.200 km de la nord la sud. Alberta a fost înființată ca district al Teritoriilor de Nord-Vest în 1882 și a fost extinsă până la limitele actuale, devenind provincie în 1905. Guvernul provincial își are sediul în Edmonton.

Grizzly Gnudi este rețeta acestei zile.
De la început vă spun că sunt multe ingrediente, iar rețeta este una laborioasă. Folosim pentru Roșii balsamice la grătar:
– 4 roșii Roma
– o cană de oțet balsamic maturat
– două linguri de usturoi tocat
– două linguri de zahăr
– o linguriță de sare.

Pentru Grizzly Gnudi luăm:
– o cană de Ricotta
– o cană și jumătate de de făină integrală
– o cană de Gouda
– 4 gălbenușuri de ou
– o lingură de sare
– 3 lingurițe de piper negru proaspăt râșnit
– jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
– coaja de la o jumătate de lămâie.

La Sosul de smântână ne trebuie:
– o lingură de ulei de rapiță sau de măsline
– o linguriță de fulgi de chili zdrobiți
– o lingură de usturoi tocat
– două căni de vin alb
– două căni de frișcă
– brânză Gouda rasă și sare după gust.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să punem roșiile în marinada balsamică. Le tăiem în sferturi sau forme aleatorii, mijlocii și mari , dar nu prea mici, deoarece vor fi carbonizate la flacără. Combinăm oțetul balsamic, usturoiul tocat, zahărul și sarea într-un castron mediu, amestecând bine pentru a dizolva zahărul și sarea. Scufundăm roșiile tăiate în marinada balsamică și le lăsăm să stea la temperatura camerei în timp ce facem restul (aproximativ o oră).

Daniel Babun

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 08:13

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, mai echilibrat și cu mai multă inspirație din țările riverane Mării...

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 31 octombrie 2025, 08:09

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână

Ca în fiecare zi de vineri, vă aducem o rețetă inspirată din bucătăriile lumii marine, în care regăsim pești de apă dulce, sărată sau...

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 30 octombrie 2025, 08:04

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică și plină de culoare a dulciurilor europene – o călătorie în universul gusturilor fine, al...

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 29 octombrie 2025, 08:00

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu

Gutui umplute – un deliciu al bucătăriei otomane Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne delectăm cu fastuoasele și...

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 28 octombrie 2025, 07:57

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană

Marțea, vă invităm într-o călătorie culinară spre America de Nord, Centrală, de Sud și zona Caraibelor, pentru a descoperi gusturi...

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 27 octombrie 2025, 07:52

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească

În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene cu savoarea cărora ne delectăm și ne bucurăm de gusturile și aromele lor. Astăzi urcăm...

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 23 octombrie 2025, 06:00

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică a dulciurilor, plină de culoare, rafinament și gusturi de neuitat. Tortul rămâne, desigur,...

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale