Ascultă Radio România Reșița Live

Chiftea Dalyan

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Pentru astăzi m-am gândit că ar merge de minune o chiftea Dalyan. Este un deliciu care va impresiona invitații. Chifteaua Dalyan, este unul dintre preparatele importante ale bucătăriei turcești. Doar par greu de făcut, dar se dovedesc un fel de mâncare foarte practic, satisfăcător și seducător.

Chiftea Dalyan

Articol editat de Radio Resita, 28 decembrie 2023, 09:50

Ingredientele necesare pentru chiftea Dalyan sunt:
– un kg de carne de vită
– două cepe
– o cană de pesmet mai grosier
– patru ouă
– ulei vegetal
– sare și piper negru
– un ardei iute
– un morcov fiert
– o cană de mazăre din conservă
– pastă de tomate
– o jumătate de pahar de apă.

Măcinăm carnea, mai exact spus o trecem de două ori prin mașina și o amestecăm cu ceapa tocată mărunt, două ouă, pesmet, ulei vegetal, sare, piper negru și ardeiul iute tocat fin. Carnea măcinată și frământată bine o punem pe hârtie de copt. Rulăm carnea și facem o gaură în mijloc. Ca să mă exprim mai bine trebuie să fie ca o barcă. Punem în adâncitura făcută jumătate din mazărea și morcovii fierți tăiați în fâșii lungi. După ce am așezat în centru cele două ouă fierte și răcite, umplem golurile cu mazărea rămasă. Rulăm cu grijă carnea tocată pentru a acoperi amestecul, o așezăm pe o altă hârtie de copt și închidem marginile.

Introducem chifteaua Dalyan în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și o coacem timp de treisfert de ceas.

După ce au trecut cele 45 de minute, scoateți chifteaua din cuptor și turnăm peste preparat pasta de roșii și o întindem pe toată lungimea. Introducem din nou în cuptor pentru câteva minute. După ce am scos-o o lăsăm puțin la răcit și o feliem. Se servește cu paste, orez sau piure de cartofi. De minune merge și ca aperitiv de sine stătător.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(yemek-com)

Etichete:
Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 noiembrie 2025, 06:32

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel

Duminica este ziua dedicată familiei, relaxării și bucuriei de a sta împreună la masă. Un prânz pregătit cu atenție, aromă și ingrediente...

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Tocană de vită în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 06:19

Tocană de vită în stil mediteranean

Dieta mediteraneană este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, fiind apreciată pentru combinația perfectă dintre gust, echilibru...

Tocană de vită în stil mediteranean
Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 14 noiembrie 2025, 06:17

Păstrăv în crustă de sare

Carnea de pește rămâne unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar vineri vă aduc mereu câte o rețetă cu pește de apă dulce, sărată sau...

Păstrăv în crustă de sare
Mahmudiye – rețeta sultanilor
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 12 noiembrie 2025, 06:00

Mahmudiye – rețeta sultanilor

Mahmudiye – gustul regal al Imperiului Otoman Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne lăsăm răsfățați de fastuoasele...

Mahmudiye – rețeta sultanilor
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 11 noiembrie 2025, 06:00

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar

Chinchuline – gustul autentic al grătarului argentinian Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Marțea ne aventurăm culinar în America...

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 10 noiembrie 2025, 06:00

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc

Bucătăria montană europeană – prima oprire: Bulgaria În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene autentice, cu savoarea cărora ne...

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 08:13

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, mai echilibrat și cu mai multă inspirație din țările riverane Mării...

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane