Chiftea Dalyan

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Pentru astăzi m-am gândit că ar merge de minune o chiftea Dalyan. Este un deliciu care va impresiona invitații. Chifteaua Dalyan, este unul dintre preparatele importante ale bucătăriei turcești. Doar par greu de făcut, dar se dovedesc un fel de mâncare foarte practic, satisfăcător și seducător.

Ingredientele necesare pentru chiftea Dalyan sunt:
– un kg de carne de vită
– două cepe
– o cană de pesmet mai grosier
– patru ouă
– ulei vegetal
– sare și piper negru
– un ardei iute
– un morcov fiert
– o cană de mazăre din conservă
– pastă de tomate
– o jumătate de pahar de apă.

Măcinăm carnea, mai exact spus o trecem de două ori prin mașina și o amestecăm cu ceapa tocată mărunt, două ouă, pesmet, ulei vegetal, sare, piper negru și ardeiul iute tocat fin. Carnea măcinată și frământată bine o punem pe hârtie de copt. Rulăm carnea și facem o gaură în mijloc. Ca să mă exprim mai bine trebuie să fie ca o barcă. Punem în adâncitura făcută jumătate din mazărea și morcovii fierți tăiați în fâșii lungi. După ce am așezat în centru cele două ouă fierte și răcite, umplem golurile cu mazărea rămasă. Rulăm cu grijă carnea tocată pentru a acoperi amestecul, o așezăm pe o altă hârtie de copt și închidem marginile.

Introducem chifteaua Dalyan în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și o coacem timp de treisfert de ceas.

După ce au trecut cele 45 de minute, scoateți chifteaua din cuptor și turnăm peste preparat pasta de roșii și o întindem pe toată lungimea. Introducem din nou în cuptor pentru câteva minute. După ce am scos-o o lăsăm puțin la răcit și o feliem. Se servește cu paste, orez sau piure de cartofi. De minune merge și ca aperitiv de sine stătător.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(yemek-com)

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

Related Articles