Iosif Morac – unul din cei mai în etate speologi activi din Banat, care a explorat cele mai spectaculoase peşteri din Europa, trăieşte la Reşiţa

Timp de mai bine de 50 de ani a explorat sute de peşteri şi avene la zeci de metri în străfundurile pământului şi asta nu doar în Banat ci şi în mai multe ţări din Europa.

Pasionatul temerar din Reşiţa, care din copilărie îşi dorea să devină un dârz explorator şi descoperitor, este unul din cei mai în etate speologi activi în viaţă din Banat care de-a lungul anilor a explorat, studiat, cartografiat și vizitat locații subterane fie pe cont propriu sau alături de asociaţiile de profil Speotimiş şi Exploratorii.

Aflaţi mai jos povestea fără de sfârşit a speologului septuagenar Iosif  Morac, de la începuturi până astăzi:

Iosif Morac a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că cel mai vârstnic speolog activ din Caraş-Severin care trăieşte în municipiul de pe Bârzava este Horst Neff de 81 de ani, iar acestuia îi calcă pe urme fiul său Christian Alexander Neff şi nepotul său Alexander Iulian Neff.

Întreaga poveste a speologului septuagenar din Reşiţa a cărui paşi l-au purtat în cele mai spectaculoase peşteri din Europa o puteţi afla sâmbătă, 16 martie în emisiunea “Oameni şi Locuri”, doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi miercuri, 20 martie de la 16:15!

Surse foto: Iosif Morac, Christian Neff

Cele mai citite

Related Articles