[AUDIO] Cititul este un hobby pe care îl poţi lua cu tine oriunde

În ciuda condițiilor dificile din ultimii ani, Radio România a reușit să mențină continuitatea celui mai citit și mai îndrăgit târg de carte din România, care în prag de sărbători a adus iubitorilor de lectură un cadou aşteptat.

Cel mai citit și mai îndrăgit târg de carte din România, „Gaudeamus” a revenit în cursul acestei luni, la formatul care l-a impus de peste un sfert de secol drept un reper solid al pieței de profil din țara noastră. Alături de acest târg de carte de factură naţională, la o scară mai mică, dar la fel de important are loc anual şi la Reşiţa un eveniment dedicat cititului şi celor care au acest hobby. Este vorba de „Bătălia cărţilor”, un concurs naţional de lectură, iniţiat în anul 2014 de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj, competiţie care se derulează anual în mai multe biblioteci publice, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, eveniment organizat pe plan judeţean de Biblioteca „Paul Iorgovici” Caraş-Severin.

Competiţia are ca scop cultivarea gustului pentru lectura de plăcere în rândul copiilor de 11-13 ani şi a adolescenţilor de 14-18 ani şi se desfăşoară pe mai multe etape. Apoi, în cadrul finalei concurenţii îşi susţin cartea preferată, răspund la un şir de întrebări pe marginea cărţii citite, întocmesc fişe de lectură, iar juriul desemnează „Cititorul anului” şi acordă premii pentru cea mai bună fişă de lectură, pentru implicare şi dezbatere şi altele.

Astăzi vă prezentăm povestea celor trei eleve de la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa care pe lângă multe alte pasiuni adecvate vârstei lor, îşi dedică timpul liber cititului:

Dacă vi s-a întâmplat să citiți o carte și să nu aveți cu cine să împărtășiți trăirile, să o discutați sau să o povestiți, o puteţi face  de-acum în cadrul unui club de lectură înfiinţat la Biblioteca Municipală din Reșița unde aveţi prilejul să vedeţi că o carte poate duce la plăcerea conversației, că actul solitar al lecturii poate fi, de fapt, o parte a drumului către comuniune și comunitate, dar şi către locuri apropiate sau îndepărtate.

Întreaga poveste a cititului o puteţi afla sâmbătă, 10 decembrie în emisiunea “Oameni şi Locuri”, doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi joi, 15 decembrie de la 21:15! Păstraţi frecvenţa!

Sursa foto: Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Caraş-Severin

Cele mai citite

Related Articles