[AUDIO-FOTO] O afacere de familie cu miros de pâine caldă

Bănăţenii caută reţeta perfectă pentru pâinea de casă tradiţională pentru că acest preparat este nelipsit de la orice masă. Oamenii recunosc că tânjesc după mirosul de pâine caldă şi nimic nu se compară cu pâinea crocantă şi rumenă abia scoasă din cuptor. O ştie cel mai bine familia Rusitschka-Daniel, Elena şi Oswald, după 25 de ani petrecuţi în Germania, s-au reîntors acasă şi şi-au investit toate economiile într-o brutarie de familie în centrul municipiului Reşiţa.

La scurt timp după înfiinţarea brutăriei, Daniel şi-a cunoscut jumătatea, pe tânăra Patricia chiar în magazinul de pâine. Şi pentru că dragostea uneori trece prin stomac, cei doi s-au îndrăgostit pe loc, şi-au întemeiat o familie şi au început să muncească cot la cot, punând în pâine şi un strop de iubire.

Brutăria a luat naştere în urmă cu 2 ani, la începutul pandemiei de COVID-19 ca o afacere de familie. Deşi nu a fost uşor să creşti în segmentul panificaţie în plin „lock down”, cu multă muncă, seriozitate şi perseverenţă această familie unită a reuşit să-şi formeze clienţi fideli care vin acum să cumpere pâine, din tot judeţul.

Întreaga investiţie depăşeşte 65 de mii de euro, toate utilajele fiind aduse din Germania. Şi pentru că deviza acestei familii este calitate şi nu cantitate, Daniel a deschis un nou punct de lucru în Piaţa Sud. Oferta este diversificată, cărăşenii găsesc aici pâine tradiţională făcută cu maia, cartorfi, măsline sau ceapă, fără aditivi, proaspăt frământată chiar sub ochii clienţilor. Şi produsele de panificaţie dulci sau sărate sunt expuse la loc de cinste.

Pentru a menţine gustul pâinii din copilărie, această familie aduce făina neagră tocmai din Germania, deşi acest proces este costisitor au ales să nu facă rabat de la calitate pentru o pâine negară, naturală 100% şi pentru a câştiga şi mai mulţi clienţi. Deşi sceptici la început, acum reşiţenii au început să fie tot mai atraşi de pâinea neagră cu seminţe sau fără pentru un stil de viaţă echilibrat şi sănătos.

Există însă o problemă! Forţa de muncă…deşi le oferă condiţii excelente de lucru şi un salariu atractiv Daniel Rusitschka, tânărul care coordonează întreaga activitate, ne-a declarat că duce lipsă de brutari calificaţi pentru această meserie.

Şi dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invit să ascultaţi întreaga poveste dar şi sacrificiile făcute de această familie pentru a avea o afacere de succes în domeniul panificaţiei, în cadrul emisiunii Oameni şi Locuri:

De același autor

Related Articles