Ascultă Radio România Reșița Live

[AUDIO-FOTO] Doi tineri reşiţeni au schimbat fața orașului cu o cafea și un zâmbet

Pe la începutul lui 2015 se deschidea în Bucureşti, în apropiere de Piața Lahovari și la câțiva pași de Teatrul Țăndărică, un mic coffee shop, de vreo 12 metri pătrați, cu atmosferă și lumină calde. Tot ce-ți puteai cumpăra de acolo, de la cafea la sucuri și sandvișuri costa cinci lei, iar un barista profesionist și colegul său făceau latte-uri și conversație cu clienții. Aceste cafenele aveau menirea să se adreseze străzii, să le iasă pur și simplu în cale clienților care ulterior se aduceau unii pe alții. Şi extinzându-se de la un cartier la altul, apoi şi în alte oraşe, conceptul a ajuns şi la Reşiţa, în franciza preluată de soţii Estera şi Alexandru Galbenu care în prezent administrează două coffee shop-uri 5 to Go în municipiul de pe Bârzava.

[AUDIO-FOTO] Doi tineri reşiţeni au schimbat fața orașului cu o cafea și un zâmbet

Articol editat de Gerhard Chwoika, 20 mai 2022, 17:00 / actualizat: 25 mai 2022, 9:45

Astfel, doi tineri reşiţeni au îndrăznit să iasă din zona de confort și să transforme o pasiune într-o afacere. Ei fac parte din generația românilor care și-au asumat riscuri, au investit timp, energie și resurse fiindcă și-au dorit să rămână în oraș și să contribuie la dezvoltarea economiei locale.

Reșița se dezvoltă pe zi ce trece, iar Alexandru și Estera sunt și ei parte din acest progres. Povestea cafelei la pachet a devenit un trend, astfel că cei doi reșițeni au ales să-și investească economiile în acest gen de afacere.

Au ales Reșița pentru că este acasă, în plus ideea acestui gen de afacere este 100% românească, dar este nevoie de timp, curaj și sacrificiu personal, spun ei.

Aici puteţi asculta povestea unei dorinţe devenită realitate:

Estera şi Alexandru Galbenu

Aţi ascultat povestea a doi tineri antreprenori cărăşeni, care au îndrăznit să iasă din zona de confort și să transforme o pasiune într-un afacere. Ei fac parte din generația românilor care și-au asumat riscuri, au investit timp, energie și resurse fiindcă și-au dorit să meargă mai departe decât să rămână simpli angajați într-o companie. Spiritul lor de inițiativă este defapt motorul care face România să meargă înainte.  

Sursa foto: facebook Alexandru Galbenu

Surse selective: republica.ro

Bucovina – tărâm de poveste pentru călătorul însetat de artă, tradiţie, credinţă şi istorie
Oameni și locuri vineri, 22 august 2025, 15:30

Bucovina – tărâm de poveste pentru călătorul însetat de artă, tradiţie, credinţă şi istorie

Bucovina – regiune istorică între România și Ucraina Bucovina, fost ducat în perioada Imperiului Austriac, este o regiune istorică cu o...

Bucovina – tărâm de poveste pentru călătorul însetat de artă, tradiţie, credinţă şi istorie
Comunitatea For Life – zeci de proiecte care aduc școala de calitate în toată țara
Oameni și locuri luni, 11 august 2025, 17:19

Comunitatea For Life – zeci de proiecte care aduc școala de calitate în toată țara

Comunitatea For Life, inițiată de profesorul universitar de matematică Ovidiu Bădescu în timpul pandemiei la Reșița, este acum o forță...

Comunitatea For Life – zeci de proiecte care aduc școala de calitate în toată țara
Puiu Ciasc – glasul Reșiței care unește cântecul cu sufletul pământului românesc
Oameni și locuri vineri, 25 iulie 2025, 16:39

Puiu Ciasc – glasul Reșiței care unește cântecul cu sufletul pământului românesc

Puiu Ciasc este una dintre figurile discrete dar autentice ale Banatului, un om care îmbină cu firesc pasiunea pentru muzică, dragostea pentru...

Puiu Ciasc – glasul Reșiței care unește cântecul cu sufletul pământului românesc
Istoria pâinii, de la focul preistoric la brutăria modernă – o călătorie în timp cu dr. ist. Livia Magina, directorul Muzeului Banatului Montan
Oameni și locuri vineri, 18 iulie 2025, 17:00

Istoria pâinii, de la focul preistoric la brutăria modernă – o călătorie în timp cu dr. ist. Livia Magina, directorul Muzeului Banatului Montan

Pâinea, unul dintre cele mai vechi și mai răspândite alimente din lume, are o istorie care se întinde pe parcursul a mii de ani. De la primele...

Istoria pâinii, de la focul preistoric la brutăria modernă – o călătorie în timp cu dr. ist. Livia Magina, directorul Muzeului Banatului Montan
Oameni și locuri vineri, 11 iulie 2025, 17:00

De la agitația Capitalei la liniștea Semenicului: Atrași de „Woodstock-ul montan”, familia Beatrice și Eugen Popescu a lăsat Bucureștiul pentru Banatul de Munte

Chiar și în secolul XXI, România păstrează zone în care timpul pare că s-a oprit, iar civilizația modernă nu a schimbat prea mult stilul de...

De la agitația Capitalei la liniștea Semenicului: Atrași de „Woodstock-ul montan”, familia Beatrice și Eugen Popescu a lăsat Bucureștiul pentru Banatul de Munte
Oameni și locuri vineri, 4 iulie 2025, 17:00

Talent reșițean între artă și tehnică: Prietenul lui Werner Hirschvogel construiește motoare și cântă la instrumente muzicale

De la motoare la muzică: Un reșițean talentat îmbină arta cu tehnica La Reșița, pasiunea pentru artă și dedicarea față de cultură au fost...

Talent reșițean între artă și tehnică: Prietenul lui Werner Hirschvogel construiește motoare și cântă la instrumente muzicale
Oameni și locuri vineri, 27 iunie 2025, 17:00

Lavandia – Povestea unei studente la medicină care a transformat pasiunea pentru lavandă într-un colț de rai mov în inima Banatului de Munte

Miriana Amalia Păuță nu este doar o tânără dedicată studiului medicinei, ci și sufletul din spatele Lavandia – o plantație de lavandă...

Lavandia – Povestea unei studente la medicină care a transformat pasiunea pentru lavandă într-un colț de rai mov în inima Banatului de Munte
Oameni și locuri vineri, 20 iunie 2025, 17:00

Patrimoniul uitat al Banatului: Ziduri, palisade, morminte. După 700 de ani, Caransebeșul medieval revine la viaţă

Cetatea medievală a Caransebeșului, un punct strategic și comercial important în Evul Mediu, este atestată documentar încă din anul 1290,...

Patrimoniul uitat al Banatului: Ziduri, palisade, morminte. După 700 de ani, Caransebeșul medieval revine la viaţă