[AUDIO-FOTO] Doi tineri reşiţeni au schimbat fața orașului cu o cafea și un zâmbet

Pe la începutul lui 2015 se deschidea în Bucureşti, în apropiere de Piața Lahovari și la câțiva pași de Teatrul Țăndărică, un mic coffee shop, de vreo 12 metri pătrați, cu atmosferă și lumină calde. Tot ce-ți puteai cumpăra de acolo, de la cafea la sucuri și sandvișuri costa cinci lei, iar un barista profesionist și colegul său făceau latte-uri și conversație cu clienții. Aceste cafenele aveau menirea să se adreseze străzii, să le iasă pur și simplu în cale clienților care ulterior se aduceau unii pe alții. Şi extinzându-se de la un cartier la altul, apoi şi în alte oraşe, conceptul a ajuns şi la Reşiţa, în franciza preluată de soţii Estera şi Alexandru Galbenu care în prezent administrează două coffee shop-uri 5 to Go în municipiul de pe Bârzava.

Astfel, doi tineri reşiţeni au îndrăznit să iasă din zona de confort și să transforme o pasiune într-o afacere. Ei fac parte din generația românilor care și-au asumat riscuri, au investit timp, energie și resurse fiindcă și-au dorit să rămână în oraș și să contribuie la dezvoltarea economiei locale.

Reșița se dezvoltă pe zi ce trece, iar Alexandru și Estera sunt și ei parte din acest progres. Povestea cafelei la pachet a devenit un trend, astfel că cei doi reșițeni au ales să-și investească economiile în acest gen de afacere.

Au ales Reșița pentru că este acasă, în plus ideea acestui gen de afacere este 100% românească, dar este nevoie de timp, curaj și sacrificiu personal, spun ei.

Aici puteţi asculta povestea unei dorinţe devenită realitate:

Estera şi Alexandru Galbenu

Aţi ascultat povestea a doi tineri antreprenori cărăşeni, care au îndrăznit să iasă din zona de confort și să transforme o pasiune într-un afacere. Ei fac parte din generația românilor care și-au asumat riscuri, au investit timp, energie și resurse fiindcă și-au dorit să meargă mai departe decât să rămână simpli angajați într-o companie. Spiritul lor de inițiativă este defapt motorul care face România să meargă înainte.  

Sursa foto: facebook Alexandru Galbenu

Surse selective: republica.ro

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles